Seria de cutremure semnificative în Extremul Orient rus, cel mai intens având magnitudinea 7,4

Duminică, în apropierea coastelor Kamceatka, au avut loc două cutremure cu magnitudini de 6,7 și apoi 7,4, declanșând o alertă de tsunami, conform Institutului American de Geofizică (USGS), citat de agenția France Presse.
Epicentrul acestor seisme s-a localizat în Oceanul Pacific, la o distanță de 130 și 144 de kilometri de orașul Petropavlovsk-Kamchatsky, care este capitala regiunii Kamchatka, transmite USGS.
Conform Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean, în mai puțin de un an s-au înregistrat o serie de șase cutremure cu magnitudini superioare valorii de 5,5, dintre care cele mai intense trei s-au produs la adâncimi reduse, cuprinse între 8 și 20 de kilometri.
Regiunea Kamchatka constituie un loc de întâlnire pentru plăcile tectonice ale Pacificului și Americii de Nord, ceea ce o face una dintre cele mai active zone seismice la nivel mondial.
Această peninsulă rusă, care separă Marea Okhotsk de Oceanul Pacific, este considerată 'una dintre cele mai vulnerabile regiuni la cutremure din lume', conform serviciului de geofizică din Statele Unite.
De la începutul anului 1900, s-au înregistrat șapte seisme majore – cu magnitudini de 8,3 sau mai mari – pe această peninsulă.
Foto: © Belish | Dreamstime.com