Constantin Toma (PSD): „Lucian Romaşcanu a adus controverse în moda masculină și în partid”

Constantin Toma (PSD): „Lucian Romaşcanu a adus controverse în moda masculină și în partid”
Constantin Toma, primarul din Buzau, Foto: Agerpres

Primarul social-democrat al Buzăului, Constantin Toma, l-a criticat duminică pe Lucian Romașcanu, afirmând că fostul lider al PSD Buzău „nu a realizat nimic pentru județul Buzău”.

„Domnul Lucian Romaşcanu, după ce a bulversat moda bărbaților în Buzău, impunând ideea de a purta cercel cu diamant și fără șosete, a generat și confuzie în cadrul partidului! Probabil că înainte să plece la Luxemburg pentru o remunerare substanțială, își dorește să lase în urmă un moștenire de nimic. Nu a contribuit cu nimic la județul Buzău și lasă o situație complexă atât pe plan politic, cât și administrativ”, a declarat Constantin Toma, la ieșirea de la secția de votare.

Constantin Toma a exprimat nemulțumiri față de conducerea PSD după primul tur al alegerilor prezidențiale și a declarat că a fost „dezamăgit” de Marcel Ciolacu.

Deciziile importante pentru direcția viitoare a PSD vor fi discutate la sfârșitul săptămânii viitoare la Sâmbăta de Sus, în zona montană a Făgărașului. O primă acțiune relevantă va fi demisia lui Paul Stănescu, secretar general al PSD, conform surselor din partid. Această etapă ar putea declanșa o reacție în lanț, conducând la demisia lui Marcel Ciolacu din funcția de președinte.

Lucian Romașcanu a anunțat demisia din PSD

Lucian Romașcanu, pe atunci purtător de cuvânt al PSD și lider al filialei Buzău, a declarat pe 6 mai că va renunța la toate funcțiile politice și administrative și se va „retrage complet din viața politică”, în contextul în care va ocupa în curând „o demnitate care necesită maximă integritate și independență politică”.

Începând din luna iulie, el va deveni membru al Curții de Conturi Europene.

Parlamentul European, întrunit în sesiune plenară la Strasbourg, a aprobat pe 1 aprilie numirea lui Lucian Romașcanu ca membru al Curții de Conturi Europene din partea României, conform unui comunicat al Parlamentului European.

Pentru numirea sa, 437 de eurodeputați au votat în favoare, 128 s-au opus, iar 92 s-au abținut. Decizia finală aparține statelor membre ale Uniunii Europene în cadrul Consiliului. Deși avizul Parlamentului European este consultativ, au existat candidați care s-au retras după voturi nefavorabile din partea instituției.

Recomandari
Show Cookie Preferences