Cristian Tudor Popescu, reacție după discursul recent al lui Călin Georgescu: „Așadar, vrea o revoluție de tip bolșevic în România și în Europa”

Cristian Tudor Popescu, reacție după discursul recent al lui Călin Georgescu: „Așadar, vrea o revoluție de tip bolșevic în România și în Europa”
Cristian Tudor Popescu. Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat mesajul video pe care Călin Georgescu l-a transmis sâmbătă seara susținătorilor săi pe pagina de Facebook, în care a subliniat importanța relației cu SUA și a afirmat că „chiaburii de la Bruxelles vor pleca”.

„Am declarat că nu mai voi aborda rațional spusele lui Georgescu, deoarece susținătorii săi se mândresc să fie iraționali, ignoranți și violenți. Totuși, ceva mă determină să fac o ultimă încercare: modul aproape experimental în care idolul lor aplică pedala prostirii în față – «Oare o vor înghiți și pe aceasta?». De fapt, nu el, ci cei care-i redactează discursurile din confortul sufrageriei sale”, scrie duminică CTP în articolul său intitulat „Deschiaburirea Europei”.

În continuare, Cristian Tudor Popescu analizează cea mai recentă declarație a lui Georgescu, exprimată sâmbătă seară pe Facebook, după manifestația de susținere din București.

„«Chiaburii de la Bruxelles vor pleca». Așa s-a exprimat aseară liderul cantitativ al susținătorilor săi: chiaburii. Este un termen aproape dispărut din limbajul românesc. Folosirea acestui turcism era la fel de rar întâlnită înainte de 1945; comuniștii l-au folosit intens ca echivalent al rusescului «kulak», referindu-se la țăranii care ar fi trebuit jefuiți în cursul colectivizării. „Deschiaburirea” a fost termenul folosit pentru a descrie arestarea, omorârea sau deportarea țăranilor înstăriți care se opuneau colectivizării în stil sovietic, până în 1962”, explică CTP.

CTP consideră că Georgescu „se aliniază ideologiei bolșevice” prin denumirea conducătorilor Uniunii Europene drept „chiaburi” care trebuie eliminați.

„Afirmând despre conducerea Uniunii Europene că sunt «chiaburi» ce trebuie alungați, Georgescu se alătură ideologiei bolșevice. Nu este de mirare, având în vedere că același Georgescu a numit condamnarea actuală a comunismului din 2006 drept «o rușine». Aceasta sugerează că promovează o revoluție bolșevică în România și Europa. Întrebarea este cum se leagă asta cu glorificarea Mișcării Legionare și a lui Zelea Codreanu și Ion Antonescu, adică extrema dreaptă, care erau cei mai mari oponenți ai comunismului? „Suntem cegiști, suntem fascisto-comuniști!” – ar trebui să strige adepții lui Georgescu, admiratori ai celor mai mari nenorociri din secolul XX.”, concluzionează gazetarul.

În final, Cristian Tudor Popescu trage și o concluzie.

„Cum poți să împaci dreapta extremă cu stânga extremă? – mă întreb, neputând să mă debarasex de acest gând. Având în vedere că ambele tabere disprețuiesc inteligența rațională și doresc să o elimine din mințile oamenilor, eventual prin violență, le propun susținătorilor lui Georgescu o formulă unificatoare din 1990, mândră, scurtă și clară: «Noi muncim, nu gândim!». Aceasta este ceea ce reprezintă „crima gândului” în viziunea lui Georgescu.”

Declarațiile lui Călin Georgescu

Sâmbătă seara, Georgescu a transmis un mesaj video pe Facebook, după manifestația de susținere, în care a expresat recunoștință și adresat mulțumiri AUR și POT pentru contribuția în strângerea semnăturilor pentru candidatura sa.

De asemenea, Georgescu a discutat cu susținătorii săi despre importanța parteneriatului cu Statele Unite.

„Dacă liderii de la București continuă cu această atitudine față de Administrația Trump și față de poporul român, România riscă să piardă tot ce a câștigat până acum prin această relație. Chiaburii de la Bruxelles vor pleca în curând. Însă, ceea ce ne interesează este că administrația președintelui Trump va rămâne, iar noi dorim să rămânem alături de ea. Este esențial să reținem că fără America, Uniunea Europeană așa cum o cunoaștem astăzi nu ar fi existat. Acesta este adevărul istoric”, a afirmat Georgescu.

Recomandari
Show Cookie Preferences