Daniel David, comentând alegerea lui Nicușor Dan ca președinte: Este finalizat, dar nu a dispărut!

După victoria clară a lui Nicușor Dan în alegerile prezidențiale de duminică, ministrul Educației, Daniel David, a transmis un mesaj în care subliniază că „Avem rezultatele, este finalizat, suntem cu toții aici, dar nu a dispărut” și a subliniat importanța contribuției fiecăruia pentru binele țării și al românilor.
„Așa cum am menționat când mi-am exprimat susținerea pentru Nicușor Dan, începând din 19 mai 2025, toate dispute se vor încheia și ne vom uni pentru a ne apăra și dezvolta țara în aceste vremuri internaționale dificile. Avem rezultatele (este finalizat), suntem cu toții aici (dar nu a dispărut), iar acum este esențial să contribuim cu toții pentru binele național și al românilor!”, afirmă David, care s-a suspendat din funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca la preluarea mandatului.
Într-o postare pe blogul său, David a menționat că „bunul-simț a protejat normalitatea de cei care pretind bizari și/sau grotesc-agresiv că reprezintă voința poporului român sau chiar pe cea a lui Dumnezeu”.
De asemenea, el îi transmite un mesaj diasporei: „Avem loc în țara noastră” și subliniază că „cea mai eficientă cale este prin educație, cultură, muncă cinstită și bun simț”. „În esență, noi nu deținem țara, ci noi suntem parte din țară!”.
„Am beneficiat de sprijinul diasporei pentru a câștiga? Nu, dimpotrivă, având în vedere că Nicușor Dan a avut o pierdere în rândul diasporei, dar voturile celor care l-au susținut au fost decisive, iar diferența din țară nu a mai putut fi anulată!
Am câștigat datorită voturilor basarabenilor care sunt cetățeni români? Nu, având în vedere că, în contextul global, Nicușor Dan a obținut peste 800000 de voturi, iar aceste voturi au fost semnificative în ecuția globală a diasporei!
Am câștigat datorită voturilor cetățenilor români de etnie maghiară? Nu, deoarece diferența în țară a fost de peste 1000000 de voturi, dar acestea au fost foarte importante în contextul global. Să căutăm unitatea! Să fim ghidați de educație, cultură și bun simț!”, a mai adăugat David.
El își finalizează mesajul cu „un gând bun pentru studenți”: „Și… noi știm de ce”.