Elicopterul Black Hawk a recuperat 300 kg de brânză dintr-o stână izolată din Broșteni: Detalii despre operațiune

Elicopterul Black Hawk a recuperat 300 kg de brânză dintr-o stână izolată din Broșteni: Detalii despre operațiune
Foto: Prefectura Suceava

Un elicopter SMURD Black Hawk a preluat joi aproximativ 300 kg de brânză de la o stână izolată în Munții Broșteni. Acțiunea a fost inițiată de autoritățile din Suceava, ca parte a unor misiuni aeriene de suport și monitorizare, declanșate după recentele inundații.

Autoritățile din Suceava au informat, prin intermediul rețelelor sociale, că au desfășurat recent o operațiune de recunoaștere aeriană în zona Broșteni, afectată de recentele inundații. Echipele nu au identificat riscuri majore pentru locuitori în cadrul acestui zbor.

Pentru a sprijini stânele din regiunile greu accesibile din cauza condițiilor meteorologice, au fost distribuite produse alimentare, echipament și alte materiale necesare ciobanilor.

Totodată, dintr-o astfel de stână au fost transportate cu elicopterul aproximativ 300 kg de brânză, evitându-se astfel deteriorarea acestora și oferindu-se un ajutor esențial păstorilor.

Impactul inundațiilor asupra localităților

Conform Prefecturii Suceava, 308 locuințe necesită ajutor din cauza inundațiilor, dintre care 236 în Broșteni, urmate de 50 în Stulpicani, 20 în Ostra, și câte una în Gura Humorului și Udești. Costurile estimate pentru reparații se ridică la aproximativ 5,66 milioane de euro.

Autoritățile au evaluat daunele din comuna Broșteni, comunicând concluziile Guvernului României. Documentele, fundamentate pe datele comisiilor de specialitate, vor fi transmise către Prim-ministrul Ilie Bolojan pentru măsuri de sprijin.

Pentru a veni în ajutorul locuitorilor afectați, autoritățile au instalat joi 10 containere modulare, iar încă 20 sunt planificate pentru următoarele zile. De asemenea, din județul Bacău au fost trimise mai multe camioane pline cu materiale de construcții, aparate electrocasnice și fonduri de 800.000 lei.

Recomandari
Show Cookie Preferences