Modelul „all-you-can-eat” din Turcia, pe punctul de a fi eliminat; iată de ce

Modelul „all-you-can-eat” din Turcia, pe punctul de a fi eliminat; iată de ce
Imagine ilustrativă Foto: Dreamstime

În Turcia, liderii discută despre abandonarea conceptului „all-you-can-eat” în hoteluri și restaurante, ca parte a unei strategii de a diminua risipa de alimente, conform unui raport al publicației turcești Sabah și subliniat de agenția Tass.

Un raport recent arată că Turcia aruncă anual în jur de 23 de milioane de tone de alimente, dintre care aproximativ 35% din fructe și legume nu ajung niciodată în farfuriile oamenilor.

Pentru a aborda această problemă, Consiliul Prezidențial pentru Agricultură și Politici Alimentare din Turcia a pus pe masă câteva soluții, care urmează să fie prezentate președintelui Erdogan pentru considerație și posibila implementare.

Una dintre soluțiile propuse include revizuirea modelului „all-you-can-eat” întâlnit frecvent în hotelurile turcești.

Potrivit autorităților locale, acest model contribuie semnificativ la risipă, iar trecerea la un sistem „à la carte” este văzută ca o alternativă viabilă.

Ramazan Bingöl, membru al Consiliului și director al Asociației pentru Restaurante și Turism (TÜRES), a menționat: „Astfel, clienții își comandă doar ceea ce intenționează să consume, evitând să ia mai mult decât au nevoie.”

Bingöl a adăugat că modelul „all-you-can-eat” ajunge să coste economia „milioane de lire turcești” din cauza risipei.

Foto: Dreamstime

Recomandari
Show Cookie Preferences