Nicolas Cage îndeamnă actorii tineri să se ferească de tehnologia „inumană”

Nicolas Cage îndeamnă actorii tineri să se ferească de tehnologia „inumană”
Nicolas Cage alături de Riko Shibata, soția sa , FOTO: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Renumitul actor american Nicolas Cage le-a oferit un avertisment colegilor săi mai tineri, încurajându-i să nu se lasă păcăliți de studiourile de la Hollywood care propun noi contracte ce implică manipularea imaginilor lor prin inteligența artificială, o tehnologie pe care el o consideră „inumană”, conform futurism.com.

Cage, celebru pentru interpretarea sa din filmul Longlegs („Colecționarul de suflete”), a discutat despre utilizarea A.I. în industria cinematografică în cadrul Festivalului de Film Newport Beach.

„Există o nouă tehnologie care circulă. Este o tehnologie cu care eu nu am avut de-a face timp de 42 de ani, până de curând”, a declarat el, conform Deadline. „Noi, ca actori de film, suntem instrumentele. Nu ne ascundem în spatele unor instrumente muzicale”, a adăugat el.

Deadline menționează că el a făcut referire la un tip special de utilizare a inteligenței artificiale, care este solicitată actorilor în contractele de tip EBDR (acronim pentru „employment based digital replica” – replici digitale bazate pe angajare).

Teoretic, aceste contracte ar trebui să ofere o protecție mai bună artiștilor împotriva utilizării A.I. În urma unei înțelegeri între actori și studiouri, destinate să încheie greva care a afectat Hollywood-ul anul trecut, se stipulează că o companie de producție poate utiliza manipularea digitală a reprezentării unui actor exclusiv pentru un film sau serial specific, conform contractului.

Nicolas Cage se întreabă despre diferențele din interpretările sale

Totuși, Cage, acum în vârstă de 60 de ani, consideră că acest compromis este prea excedent.

„Studiourile doresc să poată să-ți schimbe fața după ce ai terminat filmările. Pot să-ți modifice fața, vocea, modul în care spui replicile, limbajul corporal și interpretarea”, le-a transmis el tinerilor actori.

„Vă rog, dacă primiți o ofertă din partea unui studio pentru a semna un contract care le-ar permite utilizarea EBDR pentru interpretările voastre, vă rog să luați în considerare ceea ce eu numesc VMFMCMIM: vocea mea, fața mea, corpul meu, imaginația mea, interpretarea mea”, a subliniat el.

Recent, Cage a declarat într-un interviu cu Yahoo Entertainment că tehnologia A.I. reprezintă „un coșmar” și este „inumană”. El a povestit că apariția sa scurtă în rolul lui Superman din filmul The Flash a ieșit foarte diferit de ceea ce a filmat, din cauza manipulării digitale în post-producție.

Îngrijorările lui Cage privind moștenirea artiștilor

Într-un alt interviu acordat jurnaliștilor de la The New Yorker, el a exprimat faptul că este „îngrozit” de tehnologia A.I. și de posibilele sale consecințe asupra artiștilor și a propriei sale moșteniri.

„Ce se va întâmpla cu corpul meu și fața mea după ce voi muri? Nu vreau să fie folosite!”, a afirmat el.

Nicolas Cage nu este singurul artist care și-a exprimat punctul de vedere despre utilizarea tehnologiei A.I.

Recent, actrița tânără Rachel Zegler, care va interpreta personajul Albă ca Zăpada în viitorul film live-action produs de Disney, a mărturisit că a crezut că nu va mai avea o carieră după vârsta de 18 ani.

Ea a explicat că a fost de acord să i se facă sute de fotografii pentru a crea o replică digitală care să fie utilizată în scenariile de acțiune ale unui film.

  • Te-ar putea interesa și: Regizorul celor mai de succes filme „James Bond” din istorie își exprimă îndoiala de a fi dorit înapoi: „Vor oameni mai maleabili.

Recomandari
Show Cookie Preferences