Uimitoare ofertă în Cluj-Napoca: Boxă de închiriat la demisol, „ideală pentru stocarea anvelopelor”, 750 de lei pe lună, cu 3 niveluri de securitate
Un nou anunț imobiliar din Cluj-Napoca a stârnit ample reacții în rândul utilizatorilor rețelelor sociale, după ce agentul a pus la dispoziție o boxă de închiriat situată la subsol, destinată „întreținerii anvelopelor auto” și dotată cu „3 niveluri de securitate”, pentru suma de 750 de lei lunar.
„Închiriez boxă privată în demisolul blocului.
Pentru depozitare.
Clădire cu interferon, curat, civilizat, foarte central, situată lângă The Office și BRD, pe strada 21 Decembrie 1989, nr. 75.
Boxă de 16 mp cu înălțimea de peste 2 metri. Acces facil, fără inconveniente.
Curent electric. Fără rozătoare.
Cu 3 niveluri de securitate – ușă interfon la bloc, ușă de grilaj la beciul comun și ușă de lemn pentru boxă.
Ideală pentru stocarea anvelopelor auto, bicicletelor sau altor obiecte personale.
Fără plată de garanție.
Se solicită plata în avans pentru primele două luni.
Preț 750 lei”, a specificat agentul în anunțul postat pe grupul de Facebook dedicat închirierilor din Cluj-Napoca.
Agentul a decis, în cele din urmă, să șteargă anunțul, după ce a fost intens criticat de membrii grupului, însă fotografii cu boxa de depozitare sunt încă disponibile pe site-ul local de știri, care a sintetizat situația în termenii: „Dacă nu la Cluj, atunci unde? Se oferă spre închiriere o ‘boxă privată’, adică un beci, la preț de jumătate de chirie.”
Reglementări mai stricte pentru profesia de agent imobiliar în discuție
Un proiect de lege ce vizează reglementarea mai strictă a activității de intermediere imobiliară a fost depus în parlament încă din decembrie 2022 și se află în prezent în proces legislativ, având avizele necesare din partea comisiilor de specialitate din Camera Deputaților și fiind adoptat tacit de Senat în luna mai a anului trecut.
Proiectul de lege privind organizarea activității de intermediere imobiliară (PL-x nr. 310/2023) a fost trimis Camerei Deputaților în februarie anul trecut, care este camera care decide asupra acestui act normativ. Printre altele, acesta stipulează că accesul în profesia de agent imobiliar se va face printr-o procedură cu trei etape, conform E-Juridic.ro:
- (i) participarea la un curs de inițiere pentru obținerea calității de agent imobiliar – organizat de școli acreditate, conform reglementărilor legale în vigoare, sub supravegherea Autorității Naționale pentru Calificări.
- (ii) susținerea și promovarea examenului de absolvire a cursului de inițiere – organizat de comisii de examinare asociate școlilor acreditate.
- (iii) obținerea autorizației și înscrierea în RENII de către Autoritate.
Formarea inițială ar trebui să includă un curs de inițiere destinat obținerii calității de agent imobiliar, cu o durată propusă de cel puțin 180 de ore, din care minimum 60 de ore teoretice și 120 de ore practice.
De asemenea, proiectul precizează că solicitanții trebuie să dețină capacitate de discernământ deplină.
Te-ar putea interesa și:
- „Aici locuiește un REGE?”: O avalanșă de glume la un anunț imobiliar din Cluj-Napoca / Chiria exorbitantă cerută pentru un apartament de 57 de metri pătrați.