Un emigrant care a început ca livrator de pizza, plătit cu salariul minim, administrează în prezent un lanț de peste 270 de restaurante în SUA, iar el spune că nu a visat la o astfel de creștere.

Un emigrant care a început ca livrator de pizza, plătit cu salariul minim, administrează în prezent un lanț de peste 270 de restaurante în SUA, iar el spune că nu a visat la o astfel de creștere.
Livrare de pizza la domiciliu, FOTO: Shutterstock

În 1991, Nadeem Bajwa a ajuns în Statele Unite din Pakistan. În timpul studiilor universitare în Indiana, a lucrat în mai multe roluri, inclusiv ca livrator pentru Papa John’s, câștigând 4,25 dolari pe oră, salariul minim din acea perioadă.

Astăzi, la vârsta de 58 de ani, Bajwa deține un adevărat imperiu în sectorul fast-food. Este unul dintre principalii parteneri de franciză ai Papa John’s în America de Nord, cu peste 270 de restaurante doar în Statele Unite.

Este, de asemenea, CEO al Bajco Group, companie fondată împreună cu cei doi frați ai săi, având un portofoliu divers de afaceri ce include construcții, tehnologie și servicii contabile.

Drumul spre succes nu a fost ușor. La vârsta de 20 de ani, a fost primul din familie care s-a mutat în Statele Unite, unde s-a confruntat cu numeroase dificultăți la sosire.

„Sosirea în SUA a fost pentru mine primul meu zbor; nu mai zburasem niciodată înainte. Veneam singur, avionul era plin, simțeam anxietate, dar eram decis să reușesc”.

La început nu se descurca bine cu limba engleză

Bajwa recunoaște că la început a avut un șoc cultural în SUA și a întâmpinat dificultăți de comunicare din cauza lipsei de fluență în engleză.

Pentru a-și acoperi cheltuielile cu studiile, Bajwa a acceptat mai multe slujbe ocazionale.

„În acea vară am avut trei ocupații: spălam vasele dimineața, apoi livram pizza după-amiaza și lucram la Taco Bell noaptea târziu”.

„Locuiam în Fort Wayne, Indiana, și am început să fac livrări pentru Papa John’s când au deschis în oraș; de acolo mi-am dat seama că îmi place această activitate, iar bacșișurile m-au ajutat”.

Primul restaurant l-a deschis cu bani de familie și împrumuturi

Bajwa a avansat rapid în cadrul Papa John’s. Până să termine studiile universitare în 1996, trecuse deja de la livrator la manager de zonă.

După absolvire, a încercat câteva poziții în mediul corporativ, dar niciunul nu i-a oferit un salariu la fel de avantajos ca cel de la Papa John’s.

Din acest motiv, a ales să rămână în domeniul pizzelor și a ajuns să conducă mai multe restaurante înainte de a deveni francizat pe cont propriu. A deschis primul său local în 2002, cu sprijinul familiei și credite bancare.

De atunci, creșterea a fost aproape constantă, în ciuda unor greșeli și reculuri. Anul trecut, Bajco Group a semnat un acord pentru a deschide încă 50 de restaurante până în 2028, obiectivul fiind să ajungă la 500 de locații.

„Nu am visat niciodată la o creștere atât de mare. M-am concentrat pe a face tot ce pot mai bine și pe a învăța din greșeli, iar restul a venit de la sine. Totul a început cu livrarea de pizza. Îți vine să crezi?”

Recomandari
Show Cookie Preferences