defense
Motivul achiziției unei corvete ușoare din Turcia de către România: Detalii oficiale și explicații despre achiziție
Ministerul Apărării Naționale (MApN) intenționează să achiziționeze o navă de tip corvetă ușoară care va fi operativă în cadrul Forțelor Navale Turcești până la sfârșitul anului 2024, sub rezerva aprobării sale de către Parlament. Ministerul oferă detalii despre această decizie.
„Carpathian Vipers” – România desfășoară 4 avioane F-16 în Lituania pentru misiuni de apărare aeriană în Țările Baltice
Un detașament al Forțelor Aeriene Române, denumit „Carpathian Vipers”, va efectua o misiune extinsă de apărare aeriană în Lituania pe o perioadă de patru luni.
Un exercițiu NATO de amploare în România și pe flancul estic: Dislocare rapidă de trupe pentru a gestiona o posibilă criză
În ultimele zile, NATO a dislocat peste 10.000 de militari, împreună cu sute de echipamente tehnice, în cadrul unui exercițiu extins ce testează Forța de Reacție Aliată (ARF) pe flancul estic, în România, Bulgaria și Grecia.
România a semnat cu Statele Unite contractul pentru 32 de avioane de vânătoare F-35
Autoritățile române au încheiat un acord cu Statele Unite pentru achiziționarea a 32 de avioane F-35, marcând un moment semnificativ în modernizarea forțelor armate ale țării.
Destinația împrumutului de 920 de milioane de dolari de la SUA pentru Ministerul Apărării: Proiecte militare și revitalizarea industriei de armament
România a semnat un acord cu Statele Unite pentru un împrumut în valoare de 920 de milioane de dolari, destinat investițiilor în programe militare și revitalizarea industriei de armament. O mare parte din această sumă va fi alocată Ministerului Apărării, care o va utiliza pentru finanțarea proiectel...
România va dona sistemul Patriot Ucrainei – Proiectul de lege a trecut de Guvern
Guvernul României a aprobat luni un proiect de lege pentru donația unui sistem de rachete Patriot către Ucraina, care va fi supus dezbaterii și aprobării urgente în Parlament. Anunțul a fost făcut de Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul ședinței.
Progrese semnificative în dezvoltarea avionului de luptă britanico-italo-japonez
GCAP, unul dintre cele două programe majore de avioane de luptă din Europa, desfășurat de Londra, Roma și Tokyo, a înregistrat avansuri remarcabile, conform susținătorilor săi, care își propun să depășească inițiativa rivală coordonată de Paris, Berlin și Madrid, conform AFP.