Cristian Tudor Popescu explică de ce nu a participat la recepția lui Nicușor Dan / Convorbirea Trump-Dan, „sfârșitul politic al lui G. Simion”

Cristian Tudor Popescu a anunțat, marți seară, printr-o postare pe Facebook, că nu a participat la recepția organizată la Palatul Cotroceni cu ocazia învestirii lui Nicușor Dan în funcția de Președinte al României, menționând că nu frecventează „mondenitățile”.
Jurnalistul a menționat că nu a mai fost prezent la astfel de evenimente de multe decenii.
„Să fie primit! Nu am acceptat invitația din partea domnului președinte Dan de a participa la recepția de la Cotroceni cu prilejul inaugurării mandatului său, deoarece nu mă duc la evenimente sociale, n-am mai fost de ani buni. Ceea ce nu înseamnă că nu îi sunt recunoscător și îl felicit pe domnul Nicușor Dan pentru victoria sa într-o competiție dificilă. Aceasta nu devine mai ușoară din acest moment, dimpotrivă”, a scris Cristian Tudor Popescu.
El a adăugat că a văzut imagini de la eveniment.
„Un amestec de personalități, tineri bine îmbrăcați, stilizați, mesele pline de bunătăți. Să fie primit! Am o întrebare: oare va reuși un astfel de început să facă față provocărilor care, conform guvernatorului Isărescu, necesită o perioadă de austeritate care este mai lungă decât cele două mari posturi religioase?”, a continuat el.
Comentariile despre convorbirea dintre Donald Trump și Nicușor Dan
În aceeași postare, jurnalistul a discutat și despre conversația dintre președintele american Donald Trump și președintele român Nicușor Dan.
„Președintele Trump a avut o convorbire telefonică cu președintele Dan. Nu știu despre ce au discutat, dar acest apel reprezintă sfârșitul carierei politice a lui G. Simion, așa-zisul „prieten” al președintelui american, și sugerează o atenție sporită pe care președintele Trump o acordă României sub noua conducere”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu.
Nicușor Dan a discutat marți seară la telefon cu omologul său american, Donald Trump, conform unor surse politice menționate de Digi24 și G4Media. Informația a fost confirmată de surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Potrivit acestora, discuțiile s-au axat pe teme comune de interes, precum securitatea est-europeană, sectorul energetic și conflictul din Ucraina.