Un alt lider local PSD solicită continuarea guvernării de către partid: „Concluzia este una evidentă”

Președintele filialei PSD Neamț, Daniel Vasilică Harpa, anunță, la cererea primarilor social-democrați, că partidul ar trebui să rămână la guvernare. Această declarație survine după ce personalități importante din PSD, ca prim-vicepreședintele Daniel Băluță, primar al Sectorului 4, și Constantin Toma, primarul Buzăului, au exprimat opinia că social-democrații trebuie să participe în continuare la executiv.
„Am avut o întâlnire cu primarii PSD din Neamț pentru a discuta despre rolul partidului în actualul context politic. Am dorit să știu direct de la colegii mei din administrația locală dacă este oportun ca PSD să rămână în guvern sau să se retragă. Concluzia a fost evidentă: atât eu, cât și primarii PSD din Neamț considerăm că trebuie să continuăm la guvernare. Avem projete importante în desfășurare și responsabilitatea noastră este să le finalizăm”, a declarat Daniel Vasilică Harpa.
De asemenea, Harpa, care deține și funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, a subliniat că stabilitatea și continuitatea sunt esențiale pentru dezvoltarea comunităților locale.
Liderul PSD Neamț a comunicat că filiala sa sprijină continuarea guvernării de către partid, pentru a garanta stabilitatea necesară României.
Constantin Toma, primarul Buzăului, a participat recent la o ceremonie militară și a afirmat că „sunt necesare multe reforme” și că „PSD trebuie să facă parte din guvern pentru a le implementa”.
Prim-vicepreședintele PSD, Daniel Băluță, a declarat sâmbătă că PSD ar trebui să intre la guvernare, menționând că România se confruntă cu un moment foarte dificil și că prezența PSD în guvern va face ca măsurile ce urmează să fie luate să fie mai ușor acceptate de cetățeni.
Președintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni, într-o emisiune la Antena 1, că partidul va veni cu propuneri concrete în cadrul consultărilor de la Cotroceni pentru formarea noului guvern, subliniind totodată existența unor „linii roșii” pe care social-democrații nu le vor trece.
„Apreciez deschiderea pe care noua președinție o arată; am înțeles din campania electorală că din partea lor există dorința de a forma o majoritate pro-europeană. Totuși, acest lucru nu implică faptul că problemele menționate, și anume acele linii roșii, pot fi ignorate cu ușurință”, a adăugat Grindeanu.