Doi bărbați actionează în judecată OnlyFans, după ce au descoperit că nu comunică cu modele reale

În statul Illinois, doi bărbați au demarat un proces colectiv împotriva platformei de conținut pentru adulți OnlyFans, după ce au realizat că mesajele primite ca parte a abonamentelor lor ar putea să nu fi fost trimise de modelele respective, informează Gizmodo.
Informațiile despre acest demers legal au fost initial publicate de 404 Media, acțiunea fiind intentată în numele reclamanților, M. Brunner și J. Fry. Procesul vizează Fenix Internet, LLC și Fenix International Limited, companiile-mamă asociate platformei.
Avocații reclamanților afirmă în documentele judiciare că cele două companii au facilitat o „înșelăciune” semnificativă împotriva utilizatorilor platformei. Conform plângerii, pârâții ar fi „înșelat și fraudat ilegal și inadecvat fanii, permițând unor terți să transmită mesaje în numele creatorilor de conținut, încalcând astfel Termenii și condițiile platformei.”
„În ciuda faptului că succesul OnlyFans se bazează pe promisiunea unor interacțiuni ‘directe’ și ‘autentice’, platforma permite în mod conștient scheme prin care fanii sunt păcăliți să plătească pentru interacțiuni personale cu creatori care nu sunt autentici. Aceste scheme includ externalizarea interacțiunilor cu fanii către agenții terțe de ‘management’”, se arată în plângerea depusă.
Reclamanții acuză lipsa de transparență a platformei OnlyFans
Existența unui număr mare de modele care nu comunică direct cu abonații lor a fost abordată de multe publicații importante și este un fenomen recunoscut de ani de zile în domeniu.
OnlyFans oferă, de asemenea, informații despre posibilitatea ca firmele terțe să participe la interacțiunile cu utilizatorii.
„Fanul este conștient că terți pot ajuta creatorii în gestionarea conturilor lor și în interacțiunile cu fanii”, se menționează în politica platformei.
Cu toate acestea, procesul inițiat de Brunner și Fry susține că OnlyFans „minimizează rolul terților în sprijinirea creatorilor cu materialul lor”, deoarece așa-numitul contract „Fan-Creator” din Termenii și condițiile platformei necesită „o acțiune suplimentară” din partea fanului pentru a fi vizualizat, fiind menționat doar printr-un hyperlink în termeni generali.
Avocații susțin că această situație „obligă fanii să acceseze separat acea pagină pentru a înțelege relevanța sa în contextul Termenilor de utilizare”.