Hackerii susțin că au atacat din nou Orange România, revendicând 4 TB de date foarte detaliate. Compania și DNSC răspund incidentului.

Reprezentanții Orange România au declarat, într-o reacție, că până în prezent nu au primit solicitări de negociere din partea grupului Babuk, care afirmă că a extras 4,5 TB de date personale, o cantitate considerabilă. Experții din cadrul Orange și ai Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au evaluat mostrele de fișiere publicate, descoperind că link-ul indicat se referă la aceleași arhive extrase în atacul cibernetic recent asupra Orange România, conform declarațiilor transmise marți.
Părerea oficialilor de la Orange România și DNSC cu privire la noul atac posibil
- „Conform unor informații apărute ieri, un atacator susține că ar fi extras date din orange.com și orange.ro. Până în acest moment, nu am fost contactați de potențiali atacatori și nu am primit solicitări de negociere legate de un incident de securitate cibernetică. Am analizat postarea menționată, iar link-ul conduce la aceleași arhive compromise în atacul cibernetic recent asupra Orange România. Continuăm să monitorizăm situația în colaborare cu Grupul Orange și DNSC. Vom furniza orice informații relevante, dacă va fi necesar”, au declarat oficialii Orange România.
La aceeași dată, DNSC a transmis un mesaj similar, subliniind că „specialiștii din echipa DNSC au examinat mostrele de fișiere publicate, iar link-ul trimite la aceleași arhive extrase în atacul cibernetic recent asupra Orange România”.
Hackerii Babuk susțin că au extras 4,5 TB de informații foarte detaliate
Grupul de criminalitate informatică Babuk afirmă că a spart din nou, duminică, sistemul Orange, revendicând „toate informațiile de pe orange.com și orange.ro din România” și amenințând cu publicarea a 1 TB de date „dacă nu vor negocia cu noi”, conform unei publicații online.
Hackerii pretind că ar fi obținut 4,5 TB de date „foarte detaliate”, inclusiv adrese de e-mail, înregistrări ale clienților, cod sursă, documente interne, facturi, contracte, proiecte, bilete, informații despre utilizatori, date ale angajaților, mesaje, cărți de credit, jurnalele apelurilor și alte detalii de identificare personală.
Cybernews a contactat Orange și Comisia Națională Franceză pentru Informatică și Libertate (CNIL) pentru clarificări, dar nu a primit încă un răspuns.
Informații despre atacul din februarie asupra Orange România: 6,7 GB de date personale furate de la clienți și angajați
Pe 10 martie 2025, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a făcut publice primele concluzii ale investigației referitoare la atacul cibernetic de luna trecută asupra Orange România. Atacatorii au reușit să extragă 6,7 GB de date, după ce au compromis datele de acces (nume de utilizator și parolă) pentru o aplicație internă a celei mai mari companii de telecomunicații, internet și television din țară.
Anterior, DNSC a anunțat că a deschis o investigație la Orange România, în urma incidentului cibernetic din luna trecută, care a vizat instituții guvernamentale, primării, școli, spitale, bănci, asigurători, companii de transport și energie.