MedLife obține aur la Best Employee Engagement & Experience pentru prima expediție medicală pe Vf. Omu

MedLife obține aur la Best Employee Engagement & Experience pentru prima expediție medicală pe Vf. Omu
Prima expediție medicală pe Vârful Omu realizată de MedLife, Foto: MedLife

Implicarea angajaților joacă un rol crucial în succesul companiilor, conform specialiștilor din resurse umane. Aceștia subliniază că angajații implicați nu doar că sunt mai productivi, ci contribuie la crearea unei culturi de muncă pozitive și la o satisfacție mai mare în rândul clienților. Raportul Gallup State of the Global Workplace 2023 indică faptul că lipsa implicării angajaților poate conduce la pierderi globale de 8,8 trilioane de dolari în productivitate, echivalentul a 9% din PIB-ul mondial.

MedLife, lider pe piața medicală din România și cel mai mare angajator din domeniul medical privat, stabilește un standard în ceea ce privește măsurile de implicare și bunăstare a angajaților prin organizarea primei expediții medicale pe Vârful Omu în 2023. Proiectul OMU este recunoscut atât la nivel național, cât și internațional, pentru inițiativele sale dedicate bunăstării personalului. Recent, MedLife a fost recompensată cu aur pe 19 martie la COMMA, o competiție de prestigiu în domeniul comunicării din România, la categoria Best Employee Engagement & Experience Campaigns.

Expediția medicală pe Vârful Omu – o inițiativă menită să combată burnout-ul echipelor medicale

După pandemie, oboseala profesională și burnoutul au devenit tot mai frecvente în rândul specialiștilor din sănătate. Un studiu realizat de Colegiul Medicilor din România a evidențiat corelația alarmantă între riscul de burnout și intenția de migrare în străinătate. Studiul a arătat că 36% dintre medici se confruntă cu riscul de burnout, 58% din acest risc fiind atribuit epuizării. De asemenea, 6 din 10 medici sub 35 de ani au exprimat intenția de a migra.

Conștientizând această situație, MedLife a lansat în 2023 o inițiativă specială dedicată echipelor medicale și de suport – prima expediție medicală pe Vârful Omu, având ca scop combaterea burnout-ului.

Pe 10 iunie 2023, aproape 800 de medici, asistenți, psihologi, farmaciști, infirmieri și alți membri ai personalului din Grupul MedLife și unități sanitare de stat din întreaga țară au escaladat Vârful Omu (2.507 m), al 11-lea cel mai înalt vârf din România, sub îndrumarea ghizilor montani calificați, coordonați de alpinistul David Neacșu. Această expediție a dus la stabilirea unui record mondial înregistrat de Guinness World Records pentru cea mai mare imagine a unui cromozom uman, depășind recordul anterior stabilit în 2019 de un grup din India.

„Expediția a fost gândită ca un exercițiu de sănătate colectivă și a oferit o experiență unică colegilor noștri. Curajul, colaborarea și determinarea ne-au propulsat la înălțime, iar recunoașterea din partea experților ne bucură profund. Ne dorim ca acest proiect să fie un exemplu de bune practici pentru sănătatea organizațiilor din România”, a declarat Ina Bădărău-Ilie, Head of Communications, MedLife Group.

Un sondaj intern efectuat la trei luni după expediție a relevat efectele pozitive asupra stării emoționale a angajaților. 85% dintre participanți au declarat că s-au simțit mândri să fie parte din MedLife, iar 70% au afirmat că starea lor emoțională la locul de muncă s-a îmbunătățit considerabil.

Premii aur și bronz la COMMA Awards pentru campania „Speranța nu moare de cancer”

În cadrul ceremoniei COMMA din 19 martie, MedLife a mai fost recompensată cu două premii pentru campania „Speranța nu moare de cancer”, obținând aur la Best Influencer Communication Campaigns și bronz la Creative Idea of the Year. Această campanie se concentrează pe primul program de testare genetică gratuită pentru copiii recent diagnosticați cu cancer, fiind finanțată exclusiv din fonduri proprii MedLife.

Sportivul David Popovici, multiplu câștigător de medalii la competiții internaționale, s-a alăturat campaniei donând medalia sa de aur obținută la Mondialele de natație din Budapesta, pentru a fi transformată în fundițe aurii simbolizând lupta împotriva cancerului la copii. Cele 100 de fundițe au fost oferite Institului Clinic Fundeni, pentru a fi distribuite micilor supraviețuitori. Alți sportivi, precum Maria Olaru și Mihai Leu, s-au implicat, de asemenea, donând medalii pentru aceeași cauză.

Programul #SperanțaNuMoareDeCancer, lansat acum un an, a beneficiat 300 de copii, care reprezintă peste jumătate dintre cazurile anual diagnosticate cu afecțiuni oncologice.

„Misiunea noastră este <<Împreună facem România bine!>>, care ne ghidează în toate inițiativele noastre, fie că ne adresăm echipelor noastre, pacienților sau comunităților. Recunoașterea primită confirmă că ne aflăm pe drumul cel bun și ne motivează să continuăm dezvoltarea acestor inițiative în viitor”, a adăugat Ina Bădărău-Ilie.

***

Găsește și alte articole informative despre sănătate în secțiunea Facem România bine.

Acest articol a fost redactat cu sprijinul MedLife, cea mai extinsă rețea de servicii medicale private din România, având ca scop informarea și inspirația pentru un stil de viață sănătos.

Sănătatea este principalul factor de fericire al românilor. La MedLife, ne bucurăm de fericirea oamenilor și suntem determinați să oferim soluții medicale de cea mai bună calitate.

Fie că este vorba de o specialitate sau alta, la MedLife vei găsi medici bine pregătiți, echipați cu cele mai avansate tehnologii, care asigură îngrijire personalizată pentru fiecare pacient.

Află mai multe detalii despre toate serviciile disponibile pe www.medlife.ro.

Articol susținut de MedLife

Recomandari
Show Cookie Preferences