Ministerul Mediului inițiază verificări ale aerului din metrou: „E important să știm cu ce începem” după ce s-a constatat o poluare semnificativă

Ministerul Mediului inițiază verificări ale aerului din metrou: „E important să știm cu ce începem” după ce s-a constatat o poluare semnificativă
Stație de metrou, București. Foto: Inquam Photos / George Călin

Vineri, Diana Buzoianu, care conduce Ministerul Mediului, a declarat că este în discuții cu Ministerul Transportului pentru a stabili un acord ce va permite monitorizarea calității aerului din rețeaua de metrou.

„În aceste zile am avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor pentru a discuta despre un potențial parteneriat. Momentul rectificării bugetare este prielnic pentru a obține fonduri destinate instalării de senzori în stațiile de metrou. Aceasta ne va ajuta să stabilim o bază de la care să lucrăm pentru a implementa măsuri adecvate”, a afirmat Diana Buzoianu la o conferință de presă.

Acest demers a fost inițiat după ce Buletin de București a scos la iveală faptul că nivelurile de particule în suspensie (PM) din stațiile de metrou depășesc frecvent limitele legale.

Dacă inițiativa va fi pusă în practică, instalațiile de monitorizare vor fi amplasate în diverse stații de metrou, conform declarațiilor Dianei Buzoianu. Totuși, acest lucru va avea loc doar pe baza alocărilor bugetare ulterioare, care sunt așteptate să fie confirmate la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Buletin de București: „Aerul pe care îl respirăm este periculos”

Jurnaliștii de la Buletin de București au efectuat o analiză detaliată pe parcursul a două săptămâni, evaluând calitatea aerului din metrou și din autobuzele STB.

Particulele PM10 au fost găsite în concentrații care depășesc frecvent limitele permise. Stațiile de metrou unde au fost efectuate măsurători, precum Pipera, Piața Victoriei, Eroii Revoluției și Tudor Arghezi, au aerul mult mai poluat decât trenurile, conform Buletin de București.

În stația Eroii Revoluției, care a fost dată în utilizare în 1986, s-au înregistrat cele mai mari concentrații de particule PM, mai ales în cursul serii, potrivit monitorizărilor.

Recomandari
Show Cookie Preferences