Vasile Dîncu, cu ironie după anunțul despre candidatul Crin Antonescu: „Nu mă voi interfera cu fericirea de a fi candidatul pentru domnul respectiv”

Vasile Dîncu, cu ironie după anunțul despre candidatul Crin Antonescu: „Nu mă voi interfera cu fericirea de a fi candidatul pentru domnul respectiv”
Vasile Dîncu, Foto: Agerpres

Vasile Dîncu, eurodeputat PSD, a declarat miercuri, după întâlnirea coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR-Minorități, că Crin Antonescu continuă să fie candidatul la prezidențiale, și a menționat că îl va sprijini dacă acesta va fi alegerea finală a coaliției.

„Ce zbucium și agitație! Anumiți voluntari, la comandă, au început să-l apere cu fervor pe candidatul Crin Antonescu și să caute dușmani în jur. Problema este că nu există atacuri, ci doar că bietul candidat s-a plâns că nu primește atenție”, a scris Dîncu pe o rețea de socializare.

El a declarat că nu dorește să afecteze „unitatea” coaliției de guvernare și a subliniat că el este cel care a inițiat discuția despre suspendarea candidaturii lui Crin Antonescu.

„Nu mă opun fericirii de a fi candidat pentru dânsul. De altfel, cum ar spune un cunoscut critic al prostiilor de zi cu zi: Îl susțin! Am răspuns la o întrebare din presă referitoare la motivul pentru care el nu a fost contactat de susținătorii săi și nu au continuat sprijinul în perioada sărbătorilor. Mi-am exprimat părerea, menționând că este doar opinia mea, aștept ca Alianța să se pronunțe în legătură cu validitatea acestei candidaturi”, a mai adăugat eurodeputatul PSD.

Pentru Dîncu, „discuția nu este despre Crin Antonescu, ci despre dificultățile de a găsi un candidat învingător care să unească alegătorii celor două partide cu poziții opuse din campania electorală precedentă.”

„Consider că Alianța poate face, probabil, cercetări sociologice pentru a determina cea mai eficientă modalitate de reunificare a alegătorilor celor două partide în sprijinul unui singur candidat. În această criză de încredere, va fi evident că nu este un task simplu. Dacă Antonescu este considerat cea mai bună opțiune și Alianța adoptă aceasta, eu nu mă voi opune, căci nu am o alternativă pe care s-o consider superioară. Nu cred că Alianța își poate permite să prezinte un candidat fără șanse în actuala configurație complet diferită față de alegerile anterioare din toamna lui 2024”, a continuat Dîncu.

El a răspuns și la comentariile conform cărora ar dori ca Marcel Ciolacu să fie candidatul comun la prezidențiale, afirmând: „Am observat că unii sugerează că îl încurajez pe Marcel Ciolacu să candideze în scopul de a-i compromite cariera. Nu am susținut acest lucru, din contră! Cei care acum se consideră utili ar fi trebuit să nu fi direcționat voturi spre un alt candidat și astfel să-l excludă pe candidatul propriu. Ar fi trebuit să apere Președintele PSD atunci, nu acum. Nu mai cred că cineva îl atacă pe el, în speranța de a obține strategii căutate, care se dovedesc a fi falimentare.”

„În rest, așa cum am stabilit: să ne mai axăm, băieți!”

PS: Și pentru cei care poate nu cunosc melodiile de susținere, le ofer o sugestie. Există un cântec vesel care se cântă sărind de pe un picior pe celălalt: „Ești o floare, ești un CRIN/ Ești parfumul cel mai fin”, a conchis Dîncu.

Coaliția PSD-PNL-UDMR-Minorități a decis miercuri seară ca Crin Antonescu să rămână candidatul pentru alegerile prezidențiale, fiind prima întâlnire a Coaliției de guvernare după ce acesta a anunțat că își „autosuspendă” candidatura.

„Coaliția a reconfirmat că domnul Crin Antonescu va rămâne candidatul acesteia pentru alegerile prezidențiale”, a comunicat PNL la finalul ședinței.

Crin Antonescu nu a participat la întâlnirea Coaliției. Surse politice au menționat că înainte de şedinţă, acesta a discutat cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Vasile Dîncu a fost primul din PSD care a comentat la suspendarea candidaturii lui Crin Antonescu, afirmând că decizia coaliției de a-l desemna pe Antonescu drept candidat comun a fost adoptată pripit.

„Era necesar să fie desemnat un candidat cu anumită notorietate, dar nu s-au realizat sondaje, nici nu s-a legitimat această candidatură în interiorul partidelor. Din păcate, domnul Antonescu a fost văzut ca un candidat de rezervă, valoros în vremurile respective. Îmi respect profund admirația pentru Crin Antonescu, pe care îl consider ultimul romantic al politicii, însă el aparține unei epoci caracterizate prin comunicare verbală. Suntem în era digitală, unde nu știm dacă un astfel de discurs mai are relevanță; publicul nu se mai concentrează pe discursuri lungi, chiar dacă sunt inspiraționale, ci caută emoții, conflicte, scandaluri”, a afirmat Dîncu la Euronews România.

Recomandari
Show Cookie Preferences