Sindicaliștii din poliție își afirmă poziția fermă în legătură cu protestele politice: „Niciodată”
Vasile Zelca, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), a declarat sâmbătă, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că sindicaliștii din poliție nu vor susține niciodată un protest politic, indiferent de orientarea politică a inițiatorului.
„Niciodată. SNPPC, și sunt sigur că și celelalte sindicate din poliție din Ministerul Afacerilor Interne, nu se vor alătura unui protest politic, unui marș politic, sau unei reacții politice pentru niciun partid, formațiune sau candidat independent, deoarece ne este interzis prin lege, conform statutului polițistului, să ne implicăm în politică”, a afirmat liderul sindical.
„Nu expunem membrii noștri riscurilor, având în vedere că sancțiunea pentru un polițist care se implică în politică este destituirea. Trebuie să acționăm echitabil și echidistant, fără a ne lăsa influențați de eșicherul politic, indiferent de situația actuală, fie că sunt la putere sau în opoziție. (…) Niciodată nu ne vom asocia cu un demers politic, indiferent de culoarea politică a acestuia”, a subliniat Vasile Zelca, conform surselor media.
Acesta a răspuns astfel unei întrebări legate de posibilitatea ca angajații MAI să se alăture protestului inițiat de partidul radical de dreapta care cere demiterea președintelui Klaus Iohannis.
„Este necesar să intensificăm protestele. Salut toate categoriile sociale care ies în stradă, îi felicit pe polițiști și personalul medical. Trebuie să rămânem uniți și să nu ne lăsăm descurajați”, a transmis liderul partidului respectiv.
Susținătorii acestei alianțe organizează sâmbătă proteste în marile orașe ale țării împotriva actualei puteri politice, contestând anularea alegerilor și continuarea mandatului președintelui Klaus Iohannis. Manifestațiile au loc în fața sediilor Prefecturilor.
De asemenea, membrii și simpatizanți ai acestei alianțe au organizat un protest sâmbătă în fața Prefecturii Municipiului București, cerând între altele reluarea turului al doilea al alegerilor prezidențiale.
Ulterior, demonstranții s-au îndreptat în marș către Prefectura Ilfov și apoi au ajuns în Piața Victoriei, în fața sediului guvernului, exprimându-și nemulțumirea față de anularea alegerilor prezidențiale și contestând decizia autorităților.