Art Safari lansează #SăptămânaFărăTelefoane – un manifest pentru deconectarea de la ecrane și reconectarea cu arta în timpul vizitelor în expoziții

Art Safari lansează #SăptămânaFărăTelefoane – un manifest pentru deconectarea de la ecrane și reconectarea cu arta în timpul vizitelor în expoziții
Foto: Art Safari

În prezent, numeroși vizitatori ai expozițiilor sunt preocupați de capturarea momentului perfect cu telefonul, ceea ce a devenit o prezență constantă în muzeele și galeriile de artă. Art Safari, evenimentul emblematic al artei din România, lansează o provocare inedită: să se acorde o pauză de la ecrane și să se experimenteze arta în mod autentic.

Între 17 și 20 iulie (joi-duminică), Art Safari încurajează vizitatorii să se deconecteze digital și să se reconecteze cu creațiile artistice, invitându-i să savureze operele fără a le fotografia, fără stories și fără a fi distrasi de notificări. Arta trebuie admirată direct, nu prin intermediul telefonului.

Studiile globale indică faptul că, în medie, oamenii petrec 3 ore și 43-45 de minute pe telefon, comparativ cu doar 20 de minute într-o vizită la muzeu. În majoritatea cazurilor, vizitatorii rămân doar 15 secunde în fața unei opere de artă.

„Când ați fost ultima oară complet prezenți într-o expoziție de artă, fără distragerea telefonului, fără căutarea unghiului ideal pentru o fotografie sau fără să vă întrebați câte like-uri veți primi? Vă provoc să vizitați Art Safari fără telefon sau cel puțin să-l păstrați în geantă sau buzunar. Să nu faceți poze lucrărilor sau să le postați, ci să vă bucurați de câteva momente fără telefon, contemplând operele de artă. Ce v-ar transmite acestea atunci? Haideți să privim creațiile artistice cu ochii noștri, nu prin lentila telefonului. Să încercăm împreună să reducem dependența față de dispozitivele mobile”, afirmă Ioana Ciocan, Managing Partner Art Safari.

Această inițiativă nu este o interdicție, ci o alegere conștientă oferită publicului de către Art Safari.

Ultimele zile în care se pot vizita expozițiile sunt până pe 27 iulie!

Iubitorii de artă pot explora expozițiile emblematice ale sezonului până la sfârșitul lunii iulie. Programul expozițional include omagii aduse lui Ioan Andreescu și Ion Țuculescu, precum și expoziția „Pictori români uitați”, ce reunește zeci de artiști valoroși, alături de expozițiile populare precum Câini vs. Pisici, A fost odată ca în povești și arta contemporană a noului val de artiști Young Blood 4.0.

Detalii despre programul ultimelor evenimente speciale ale sezonului sunt disponibile aici.

Art Safari poate fi vizitat de joi până duminică, între orele 12:00 și 21:00, la adresa Lipscani 18-20. Biletele se pot achiziționa aici.

Despre Art Safari

Art Safari, susținut de parteneri precum Lidl, Glo, George, Porsche, Bristol Myers Squibb și Profiart, este dedicat organizării de pavilioane expoziționale de artă vizuală și istorie națională. Anual, Art Safari organizează Pavilionul de Artă București – cel mai mare eveniment de expoziții de artă din România, ce a ajuns la a 16-a ediție. Prin parteneriate cu muzee de artă din țară și internaționale, precum și cu colecționari privați, Art Safari propune expoziții ce redescoperă valori de patrimoniu. Cu un accent pe educație, misiunea Art Safari este de a aduce arta mai aproape de public și de a educa noi generații, prin ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate și expoziții de artă contemporană în spații neobișnuite, precum Aeroportul Henri Coandă sau metroul bucureștean. Această inițiativă culturală strategică națională se desfășoară în colaborare cu Muzeul Municipiului București și a atras aproximativ 1 milion de vizitatori în cele 15 ediții anterioare. Mai multe informații găsiți pe artsafari.ro.

Parteneriat media

Recomandari
Show Cookie Preferences