Femeia care a decis să rupă tăcerea și să dezvăluie adevărul despre Elena Lasconi

La 53 de ani, originară din cea mai influentă companie de media din România, conducătoare a unei instituții notabile, a ales să împărtășească tot ceea ce știe despre președinta USR, Elena Lasconi.
„Dacă aș fi intrat în aranjamentele lor, în prezent aș fi fost președinta României. Dar nu am fost niciodată parte a Sistemului și nici nu voi deveni”, a declarat Elena Lasconi pe Facebook, vineri.
Aceasta este prima sa reacție după scandalul fotografiilor. Deși este prima reacție recentă, Lasconi a exprimat anterior încrederea în ceea ce numește „aranjamente” electorale. Ea continuă să sublinieze, în mod constant, percepția ei sinceră și fermă asupra democrației.
Președintele nu este parte din aranjamente, președintele este ales
Lasconi a afirmat recent că, în decembrie 2024, i s-a oferit direct poziția de președinte al României și, deși a fost convinsă de această oportunitate, a refuzat-o. A folosit expresia „sunt convinsă”, ceea ce sugerează că a fost influențată să creadă că aceasta este posibilitatea.
Această viziune implică ideea că funcția de președinte este o ofertă, nu o competiție câștigată. Ca și cum liderul statului ar fi un simplu marionetă a unei cabale, nu rezultatul alegerilor cetățenilor.
Elena Lasconi a menționat în cadrul unei dezbateri de la Antena 3 CNN că, dacă ar fi acceptat să nominalizeze o persoană în fruntea SRI, astăzi ar fi fost președinte. De asemenea, recalcitranța ei subliniază că „dacă aș fi fost implicată în aranjamente, aș fi fost președinta României.”
Cei care organizează alegerile sunt la fel de precisi ca şi prezicătorii. În plus, ei nu doar că pretind că pot anticipa realitatea, dar și că au capacitatea de a o modela. În ceea ce privește „aranjamentele prezidențiale”, este o chestiune directă de ontologie, nu doar de cunoaștere.
JD Vance ar avea dreptate în această privință
Pentru a ne convinge că dețin puterea de a modela viitorul unei țări, organizatorii au nevoie de complicitatea altora, care să participe la această ficțiune și să beneficieze de pe urma ei. Elena Lasconi se prezintă, astfel, ca parte a acestei ecuații.
Ea a refuzat „aranjamentele” nu din eroism, ci pentru că considera că acestea erau absurde și imposibile în mod democratic. Aici, JD Vance are un punct valid: de unde provine această frică uriașă de cetățean, încât să ajungi să crezi că există alții mai înțelepți și organizați care iau decizii în locul „oamenilor de rând”?
Indiferent de aranjamentele interne sau externe, dacă nu este vorba despre o cursă de Formula 1, care să implice migrarea liderilor serviciilor secrete, acestea nu pot influența alegerea președintelui în România. Chiar, există vreo competiție auto în timpul alegerilor?
Oamenii nu au ajuns nici pe Lună, potrivit unora
În final, mesajul transmis de Elena Lasconi este clar: trebuie să venim la vot, deși ea nu crede cu adevărat că acesta contează. Nu sunteți importanți, căci alții decid rezultatele. Aceasta nu este o greșeală, ci o declarație sinceră. Există mulți care consideră că nu am ajuns pe Lună, crezând că totul a fost orchestrată.
Însă a solicita voturile cetățenilor atunci când convingerile tale sunt bazate pe conspirații și subminează încrederea noastră reciprocă este o abordare problematică.
Din acest motiv, am îndemnat-o, respectuos, pe Elena Lasconi să ne ofere adevărul despre sine.
Ne vedem la Miami!