România are două noi fellows Ashoka: Vera Marin și Monica Boța-Moisin, dintr-un total de 10 milioane de oameni

România are două noi fellows Ashoka: Vera Marin și Monica Boța-Moisin, dintr-un total de 10 milioane de oameni
Vera Marin și Monica Boța Moisin, Foto: Hotnews

Ashoka ocupă locul 2 în clasamentul ONG-urilor de impact la nivel mondial, conform unui studiu Forbes. Procesul de a deveni fellow implică deliberări complexe și nu presupune achiziționarea unui loc, ci este o recunoaștere a realizărilor civice de-a lungul anilor. Vera Marin, arhitect și Monica Boța-Moisin, expert în protejarea cunoștințelor culturale tradiționale, au trecut printr-o riguros selecție. Avem de-a face cu o veste minunată!

#Fellows Ashoka din România: Vera Marin și Monica Boța-Moisin

Vera Marin, arhitectă urbanistă și lector universitar, a fondat organizația „De-a Arhitectura”, care reunește profesioniști și educatori dedicați învățării arhitecturii de către copii.

De la începutul activității sale, Vera a influențat benefic peste 30.000 de elevi, reformând modelul educațional tradițional printr-o abordare centrată pe participarea comunitară, empatie și sustenabilitate.

Rolul activ al Verei Marin în comunitate

Monica Boța-Moisin a călătorit mult, dar a ales să se reîntoarcă în România pentru a descoperi și conserva cunoștințele și expresiile culturale tradiționale. Ea coordonează inițiativa Cultural Intellectual Property Rights Initiative (CIPRI).

Folosindu-și expertiza, Monica ajută comunitățile să-și protejeze și valorifice corect patrimoniul cultural, inclusiv muzică și costume tradiționale.

Pentru o mai bună înțelegere a implicării Monicăi, consultați articolul despre „Cazul Sumanului Românesc”.

Ashoka facilitează conexiuni internaționale pentru Vera Marin și Monica Boța-Moisin, oferind totodată un grant care să le permită să se dedice pe deplin activităților civice.

CINE ESTE ASHOKA?

Ashoka a fost activă în România din 2017 și a numit alți 8 antreprenori sociali români ca fellows, fiind o platformă recunoscută pentru generarea de schimbări sociale semnificative. Fiecare fellow influențează, în medie, 200.000 de persoane, iar 93% dintre ei contribuie la formularea politicilor publice. Ashoka este un lider global în domeniul antreprenoriatului social și are misiunea de a transforma fiecare cetățean într-un agent al schimbării.

ALTE VEȘTI BUNE DIN LUME:

Teleleu.eu, Elena Stancu și Cosmin Bumbuț: Cum să transformi dragostea ta într-o călătorie eternă, plus o expoziție de vizitat în Noaptea Muzeelor.

Ateneul Român a fost declarat „Marcă a Patrimoniului European”, iar Filarmonica se alătură acestui statut.

De ce s-au certat oamenii pentru pisica Joro din bibliotecă? O întrebare fără răspuns.

La Zau de Câmpie au înflorit bujorii de stepă; în săptămâna viitoare va avea loc Festivalul bujorului.

Recomandari
Show Cookie Preferences