Fiica guvernatorului BNR, propusă în Comitetul reprezentanților la Fondul Proprietatea: „Strămoșii mei s-au dedicat comunităților”

Fiica guvernatorului BNR, propusă în Comitetul reprezentanților la Fondul Proprietatea: „Strămoșii mei s-au dedicat comunităților”
Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, Foto: AGERPRES

Lăcrămioara Ileana Isărescu, fiica guvernatorului Băncii Naționale a României, a fost selectată printre candidați pentru a ocupa un loc în Comitetul reprezentanților la Fondul Proprietatea, unde se află șase concurenți pentru două poziții. Printre aceștia se numără și fostul ambasador al Marii Britanii la București, Andrew James Noble.

Cele două locuri vacante au apărut după terminarea mandatului lui Nicolas Paris și demisia lui Martin Bernstein. Votul acționarilor este programat pe 26 septembrie, fiind vorba de mandate ce vor dura trei ani.

„Am avut oportunitatea de a contribui la teme inovatoare pentru societatea noastră”

Lăcrămioara Isărescu a menționat în scrisoarea de candidatură adresată acționarilor Fondului Proprietatea că „strămoșii mei au servit comunitățile în roluri diverse, precum funcționari publici, educatori, cler și ofițeri de armată.”

În ultimii 13 ani, ea a activat în cadrul Departamentului de afaceri guvernamentale și de reglementare al IBM, având responsabilități legate de navigarea prin reglementări complexe și construirea de relații solide cu autoritățile din sectorul public, menținând în același timp alinieri între strategiile comerciale și cele economice naționale, pentru a promova dezvoltarea economică.

Isărescu a subliniat că a lucrat la subiecte inovatoare, precum inteligența artificială și calculul cuantic, având un rol activ în influențarea legislației europene și a strategiilor naționale.

Pe lângă experiența sa managerială, Lăcrămioara a acumulat cunoștințe profunde în guvernanța corporativă, fiind administrator neexecutiv al unei companii imobiliare listate pe Bursa din Oslo timp de 10 ani.

Lăcrămioara Isărescu este propusă în acest comitet de BT Maxim, administrată de BT Asset Management, dar în CV-ul său nu există mențiuni referitoare la Banca Transilvania.

Conform CV-ului, aceasta deține un MBA de la Harvard Business School și are un masterat, precum și o diplomă în economie internațională de la Academia de Studii Economice din București. Ea este membră a mai multor organizații de prestigiu, inclusiv Asociația Română pentru Clubul de la Roma și Consiliul Național Român pentru Transformare Digitală.

Cine sunt ceilalți candidați pentru Comitetul reprezentanților?

Lista de candidați cuprinde și avocatul Cristian Mocanu, membru independent neexecutiv în Consiliul de Administrație la Electrică și președinte al Comitetului de Strategie și Guvernanță Corporativă.

George Vladimir Duhan, consilier prezidențial, este de asemenea în cursa pentru un loc, având experiență anterioară în Consiliul de Administrație al RAR și CONPET.

Nicolas Paris își propune să reînnoiască mandatul, ocupând o poziție din 2021 și având un istoric ca director general la LIM Advisors în Londra.

Sarkany Istvan, inginer software senior la Niometric-Mobileum, își dorește și el un loc, având experiență relevantă în evaluarea companiilor listate.

Andrew James Noble, fostul ambasador al Marii Britanii, intenționează de asemenea să se alăture Comitetului, având un background diversificat în consultanța politică și socială, precum și implicări profunde în cultura românească.

Isărescu și ceilalți candidați așteaptă aprobarea acționarilor, Comitetul reprezentanților având rolul de a interacționa cu administratorul fondului și de a aproba tranzacții.

Fondul Proprietatea este o societate pe acțiuni care funcționează ca un fond de investiții alternative, având un termen de operare stabilit până la 31 decembrie 2031, cu posibilitatea de prelungire, fiind creat în 2005 pentru a sprijini despăgubirile persoanelor expropriate în timpul regimului comunist.

Recomandari
Show Cookie Preferences