Philip Morris International contribuie cu donarea a două drone Poliției de Frontieră, evaluându-se la aproape 700,000 USD

Philip Morris International (PMI) a decis să sprijine Poliția de Frontieră Română prin finanțarea achiziției a două drone UAS (sisteme de aeronave fără pilot), cu o valoare totală de aproape 700,000 de dolari, îmbunătățind astfel capacitățile de supraveghere în lupta împotriva contrabandei.
România, cu o graniță externă a Uniunii Europene ce se întinde pe mai mult de 2.000 de km, se confruntă cu provocări semnificative în zonele dificile de acces, cum sunt regiunile montane și pădurile. Datorită acestor drone, susținute prin programul PMI Impact, supravegherea a 500 km de frontieră, unde contrabanda este frecventă, va deveni mult mai eficientă.
Achiziția acestor echipamente se aliniază cu cea de-a treia rundă de finanțare a programului PMI IMPACT, o inițiativă globală creată pentru a sprijini proiectele ce contracarează comerțul ilicit și impactul său negativ. Scopul principal al proiectului este de a îmbunătăți abilitatea autorităților române de a detecta contrabanda la granițele externe ale Uniunii Europene, facilitând identificarea și destructurarea rețelelor infracționale.
„Pentru noi, eliminarea comerțului ilicit, în orice formă, rămâne o prioritate importantă, deoarece afectează eforturile noastre de a promova un viitor fără fum. Suntem onorați să donăm două drone de ultimă generație Poliției de Frontieră, care vor opera în zone inaccesibile al granițelor. Colaborarea dintre companii și autoritățile statului a dus la o scădere semnificativă a contrabandei, dar ne îngrijorează creșterea recentă de 27% observată în ultimele luni. Philip Morris România va continua să sprijine România în protejarea comerțului legal, crucial pentru bugetul de stat,” a declarat Dragoș Bucurenci, Director External Affairs, Philip Morris Romania.
„Poliția de Frontieră Română este întotdeauna activă în combaterea traficului de produse de contrabandă, obținând rezultate demne de remarcat. În primele trei luni ale acestui an, eforturile depuse au dus la confiscarea a aproximativ 600.000 de pachete de țigări, cu o valoare de peste 13 milioane lei, alături de confiscarea a 6.200 kg de tutun vrac și 47 kg de tutun pentru narghilea. Ne dorim să menținem acest ritm, având alături atât structurile Ministerului Afacerilor Interne, cât și parteneri instituționali, pentru a găsi soluții eficiente în lupta împotriva contrabandei,
Din 2016, anul lansării programului PMI IMPACT, tendințele pieței ilicite de țigarete au arătat o scădere, stabilind că eforturile conjugate ale autorităților și mediului de afaceri sunt esențiale în combaterea acestui fenomen. Totuși, cifrele recente indică o creștere de 27% în ultimele două luni, ceea ce subliniază provocările continue.
În primele două runde de finanțare, PMI a sprijinit diverse proiecte vizând combaterea comerțului ilicit:
- Studii de cercetare pentru a înțelege fenomenul comerțului ilicit;
- Proiecte educaționale pentru sporirea conștientizării publicului;
- Finanțarea unor soluții tehnologice pentru combaterea comerțului ilicit;
- PMI a alocat 100 de milioane de dolari pentru trei runde de proiecte dedicate acestui scop;
- Până acum, prin PMI IMPACT, s-au investit 53 de milioane de dolari în 71 de proiecte în 37 de țări.
Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii (S.E.L.E.C) a beneficiat de prima rundă de finanțare PMI IMPACT însumând peste 1,500,000 de dolari, fiind singura organizație din sud-estul Europei dedicată combaterii criminalității transfrontaliere.
O a doua rundă de finanțare de peste 1,200,000 de dolari a fost direcționată către Inspectoratul General al Poliției Române, ceea ce a dus la achiziționarea echipamentelor necesare pentru patrulare și detectare a contrabandei de tutun, alături de sesiuni de formare locală pentru distrugerea rețelelor infracționale din apropierea frontierelor cu Ucraina, Moldova și Serbia. În total, în România, s-au cheltuit peste 3,300,000 de dolari pentru proiectele din cadrul PMI IMPACT.
Philip Morris International: Contribuție pentru un viitor fără fum
Philip Morris International (PMI) este o companie de frunte în industria tutunului, dedicată creării unui viitor fără fumat și diversificării portofoliului său cu produse alternative care nu conțin tutun sau nicotină. GPU se concentrează în principal pe țigări și produse fără fum. Din 2008, PMI a investit peste 12,5 miliarde USD în dezvoltarea și comercializarea de produse inovatoare fără fum pentru adulți care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a înceta definitiv vânzarea țigărilor. Aceasta a implicat crearea de capacități de evaluare științifică de înalt nivel, în special în domenii precum toxicologia, cercetarea clinică și studii post-lansare.
În 30 decembrie 2023, produsele fără fum PMI erau disponibile în 84 de piețe, cu aproximativ 20,8 milioane de adulți trecând la IQOS și abandonând fumatul. Produsele fără fum au reprezentat 37% din veniturile nete ale PMI în 2023. Având o bază solidă în științele vieții, PMI își extinde și interesul în domeniile wellness și îngrijire a sănătății, prin intermediul filialei sale Vectura Fertin Pharma.
Pentru informații suplimentare, vizitați www.pmi.com și www.pmiscience.com
Acest articol este susținut de Philip Morris România.