Doi polițiști de la Brigada Rutieră, șase polițiști locali și transportatori, reținuți într-un dosar de corupție / Oamenii legii, acuzați că luau mită pentru a permite accesul camioanelor fără autorizație în București

Doi polițiști de la Brigada Rutieră, șase polițiști locali și transportatori, reținuți într-un dosar de corupție / Oamenii legii, acuzați că luau mită pentru a permite accesul camioanelor fără autorizație în București
Politia Rutiera, Foto: Facebook / Politia Romana

Procurorii Tribunalului Bucureşti au reținut un număr total de 15 persoane, inclusiv doi poliţişti de la Brigada Rutieră a Capitalei, șase polițiști locali și cinci reprezentanți ai firmelor de transport betoane, în urma perchezițiilor efectuate miercuri, 2 aprilie, în Bucureşti și Ilfov.

Activitățile din dosarul care investighează infracțiunile de trafic de influență, cumpărare de influență, luare și dare de mită și abuz în serviciu au fost încheiate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care au efectuat percheziții în Bucureşti și județul Ilfov.

Dintre cele 15 persoane reținute, 2 sunt fără calitate specială, iar printre cei reținuți se numără doi polițiști de la Brigada Rutieră București, șase polițiști locali și cinci reprezentanți ai companiilor de transport beton.

Măsura controlului judiciar a fost aplicată pentru cinci persoane, inclusiv un polițist din cadrul Brigăzii Rutiere din București și patru reprezentanți ai firmelor de transport beton.

Cu ajutorul Direcției Generale Anticorupție și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, procurorii au implementat 23 de mandate de percheziție domiciliară în București și județul Ilfov, ca parte a unui dosar penal ce investighează infracțiuni de trafic de influență, cumpărare de influență, luare și dare de mită și abuz în serviciu. De asemenea, au fost emise mandate de aducere pentru 20 de suspecți și citații pentru 15 martori, care vor fi audiați la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti și Direcției Generale Anticorupție. Cercetările continuă atât la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, cât și la Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov.

Surse judiciare indică faptul că persoanele implicate sunt polițiști care, în schimbul unor sume de bani, au omis să aplice sancțiuni transportatorilor fără autorizații speciale pentru accesul cu autovehicule de transport beton în Capitală. Banii erau transmiși polițiștilor prin intermediul unor persoane cunoscute acestora. Polițiștii primeau o parte din sumă și „închideau ochii” la lipsa autorizațiilor. O autorizație putea costa până la 3.000 de lei pe zi, în funcție de zonă și tonaj, conform surselor menționate.

Recomandari
Show Cookie Preferences