VIDEO Un sistem Tor M2 și două nave de debarcare rusești, atacate în Crimeea în urma unei operațiuni cu drone, conform serviciului de spionaj militar ucrainean.

VIDEO Un sistem Tor M2 și două nave de debarcare rusești, atacate în Crimeea în urma unei operațiuni cu drone, conform serviciului de spionaj militar ucrainean.
Atac ucrainean cu drone, în peninsula Crimeea. Sursa foto: Main Directorate of Intelligence of Ukraine (HUR) - captură video Telegram

Serviciul de informații militare al Ucrainei (HUR) a publicat o înregistrare video ce surprinde o acțiune de atac cu drone desfășurată în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, în care afirmă că forțele sale au lovit două ambarcațiuni militare ruse și un sistem de apărare antiaeriană.

HUR susține că dronele gestionate de unitatea specializată „Prymary” au atacat un sistem de apărare antiaeriană de tip Tor M2 și două nave de debarcare rusești care se aflau în activitate pe mare. Imaginile au fost publicate marți, 1 aprilie, de către serviciul de spionaj militar ucrainean.

Desigur, HUR nu a indicat data exactă a acestei operațiuni. Cu toate acestea, o sursă din cadrul serviciului de spionaj a menționat pentru o publicație locală că înregistrarea video data din „aproximativ 10 zile”, dar ulterior a precizat că, de fapt, materialul provine din luna ianuarie.

Conform comunicatului transmis de HUR prin aplicația de mesagerie Telegram, dronele ucrainene au reușit să evite cu succes apărarea antiaeriană și un pescăruș, reușind în final să lovească țintele dorite.

Publicația menționată nu a fost capabilă să verifice autenticitatea video-ului.

Pe 25 martie, Casa Albă a anunțat că SUA, Rusia și Ucraina au ajuns la o înțelegere privind o încetare parțială a focului și asupra renunțării la utilizarea forței și a navelor comerciale în scopuri militare în Marea Neagră.

Ucraina a țintit frecvent obiective militare și industriale rusești în portul Sevastopol și în alte zone ale Crimeei, în contextul unui conflict ce durează de mai bine de trei ani.

Heorhii Tykhyi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, a clarificat că înțelegerea privind încetarea focului în Marea Neagră se aplică navelor civile și porturilor ucrainene, dar nu și navelor de război rusești.

Recomandari
Show Cookie Preferences