Investiții în formarea specializată a medicilor: masterclass în chirurgie ortopedică la Spitalul Humanitas din Cluj

MedLife, liderul în domeniul serviciilor medicale private din România, continuă să sprijine medicii în procesul de perfecționare și specializare în diverse domenii medicale de interes prin hub-ul său de inovare și învățare continuă, lansat în 2023. Pe 21 și 22 martie, compania a organizat un masterclass dedicat chirurgilor ortopezi, axat pe reconstrucția ligamentului încrucișat anterior. Condus de Dr. Melinte Răzvan, Medic Primar Ortopedie – Traumatologie, evenimentul a avut loc la Spitalul MedLife Humanitas din Cluj și a inclus prezentarea și demonstrarea a 6 tehnici distincte de reconstrucție, realizate în cadrul a 14 intervenții chirurgicale transmise în direct.
Recent, specialiștii au observat o creștere semnificativă în numărul intervențiilor de reconstrucție a ligamentelor, corelată cu o incidență mai mare a leziunilor legate de sport. Eficiența acestor intervenții chirurgicale poate varia în funcție de tehnicile utilizate, iar alegerea acestora depinde de condiția pacientului, natura leziunii și stilul individual al chirurgului. Formarea unei perspective avizate asupra acestor tehnici necesită expunerea la un număr considerabil de intervenții.
De aceea, masterclass-ul organizat de MedLife la Cluj a fost conceput pentru a oferi medicilor o înțelegere detaliată și la zi a procesului de reconstrucție a ligamentului încrucișat anterior. Aproximativ 40 de medici, din cadrul Grupului, dar și din sistemul public și privat, au participat alături de experți din țară și internaționali, pentru a explora cele mai recente și eficiente tehnici în acest domeniu.
„Suntem angajați în misiunea de a oferi îngrijire medicală de cea mai bună calitate, așa că ne continuăm eforturile de a le oferi medicilor noștri oportunitatea de a se familiariza cu cele mai avansate tehnici medicale și de a-și îmbunătăți competențele, în beneficiul pacienților noștri. La masterclass-ul de la Spitalul Humanitas din Cluj, medicii din întreaga țară au avut ocazia să descopere și să aprofundeze cele mai noi tehnologii și practici ortopedice folosite la nivel global, pe care le vor aplica ulterior în activitatea lor”, a declarat Dr. Larisa Chiriac, Director Medical MedLife Group.
Perspective noi în reconstrucția ligamentului încrucișat anterior
Masterclass-ul a fost o experiență chirurgicală interactivă, oferind participanților atât o prezentare în direct, cât și ocazia de a fi prezenți în sala de operație, îmbogățindu-și cunoștințele despre cele mai recente abordări în reconstrucția ligamentelor și echipându-se cu informații utile pentru îmbunătățirea abilităților chirurgicale și a procesului decizional.
Pentru pacienți, creșterea expertizei în ortopedie se traduce prin acces la tratamente inovatoare, rezultate chirurgicale îmbunătățite, recuperare rapidă și o siguranță crescută, toate contribuind la sănătatea și mobilitatea optimă a sistemului lor locomotor.
„Evenimentul nostru este un pas important în evoluția practicii chirurgicale ortopedice din România. Prin acest masterclass, ne-am propus să facilităm introducerea celor mai recente și eficiente tehnici ortopedice internaționale în arsenalul de tratamente disponibile în țară, ceea ce va duce la îmbunătățirea rezultatelor chirurgicale și a recuperării pacienților. Medicii competenți sunt într-un continuu proces de învățare, iar noi ne dorim să încurajăm cadrele medicale să își dezvolte constant abilitățile și să aspire la excelență în îngrijirea pacienților”, a declarat Dr. Melinte Răzvan.
Planul MedLife de a sprijini educația medicală va continua în lunile următoare cu noi sesiuni, atât pentru medicii din Grup, cât și pentru cei din unitățile partenere. De asemenea, anul trecut, compania a organizat și susținut peste 20 de evenimente medicale, la care au participat aproximativ 12.000 de medici.
Articol susținut de MedLife