La Vila cu Clopoței, cele mai frumoase ouă încondeiate sunt expuse de Paște. Colecția impresionantă a Muzeului Minovici, o comoară a Bucureștiului

Vila cu Clopoței găzduiește o vastă gamă de obiecte de artă națională, inclusiv o comoară: mai mult de 200 de ouă încondeiate, ce au fost colectate de dr. Nicolae Minovici din aproape toate regiunile țării, fiecare fiind pictat cu diverse culori și simboluri tradiționale.
Aceste comori miniaturale provind din zone precum Bucovina, Muntenia, Oltenia și Țara Bârsei, iar ornamentarea lor a fost realizată prin tehnici specifice fiecărei regiuni. Ouăle încondeiate sunt decorate cu motive geometrice, zoomorfe, antropomorfe, vegetale și florale.
În anul 1905, muzeul a fost construit la marginea Micului Paris pentru a servi ca reședință medicului Nicolae Minovici. Totuși, din 1906, devine un spațiu dedicat unei vaste colecții de artă etnografică românească, avându-și originile sub denumirea de „Muzeul de Artă Națională prof. dr. Nicolae Minovici”.
Pe parcursul a patru decenii, dr. Nicolae Minovici a strâns obiecte de artă națională, variind de la ceramică și țesături (cămăși, ii, fote, vâlnice, ștergare, scoarțe) la picturi. Muzeul din capitalei adăpostește colecții impresionante de icoane, ouă încondeiate și articole din lemn, obținute din gospodării tradiționale. Valoarea sacralității artei populare este reflectată în vechea capelă a Vilei Minovici, unde vizitatorii pot admira icoane, candele, candelabre din lemn țărănesc și uși de altar.
Află pe B365.ro povestea celor mai frumoase ouă încondeiate din București și detalii despre meșteșugul de încondeiere, care a fost ridicat la rang de artă. În trecut, doar ouăle crude erau decorate.