O companie aeriană intenționează să crească recompensele pentru angajații care depistează bagajele supradimensionate ale pasagerilor

Ryanair, principala companie aeriană din Europa în funcție de numărul anual de pasageri, oferă personalului său aproximativ 1,50 euro pentru fiecare client care transportă bagaje mai mari decât cele permise, conform informațiilor publicate de The Guardian.
Compania aeriană irlandeză low-cost ia în considerare majorarea acestui bonus, a anunțat directorul executiv Michael O’Leary.
Bonusul este limitat la aproximativ 80 de euro lunar pentru fiecare angajat, conform unui raport publicat de Sunday Times, care a menționat un „bonus pentru bagaje la poartă” pe o foaie de salariu a unui fost angajat.
Pasagerii pot fi taxați cu până la 75 EUR dacă aduc bagaje care depășesc dimensiunile specificate la rezervarea călătoriei.
Michael O’Leary a subliniat luni că peste 99,9% dintre pasageri respectă regulamentele privind bagajele, având la dispoziție echipamente pentru verificarea dimensiunii acestora în aeroporturi.
Ryanair permite un bagaj de mână mic, care trebuie să aibă dimensiunile de 40x20x25 cm și o greutate maximă de 10 kg, inclus în prețul biletului. Pasagerii sunt obligați să plătească o taxă suplimentară pentru bagaje mai mari sau pentru a transporta mai multe bagaje.
Conform The Guardian, Parlamentul European exercită presiuni asupra companiilor aeriene pentru a permite pasagerilor să aducă gratuit un obiect personal și un bagaj de mână mic. Totuși, O’Leary a prezis că această propunere nu va deveni lege din cauza lipsei de spațiu în aeronave.
„Zborurile noastre sunt în general pline, aproximativ jumătate dintre pasageri pot transporta două bagaje, în timp ce cealaltă jumătate are voie să aducă doar unul – pentru că aceasta este limita de capacitate a avioanelor. Deja întâmpinăm dificultăți cu gestionarea volumului de bagaje. Acesta este unul dintre motivele pentru care promovăm cu insistență restricționarea pasagerilor cu bagaje excesive,” a declarat recent șeful Ryanair pentru RTÉ Morning Ireland.
Sursa foto: Dreamstime.com