Recunoaștere internațională pentru Philip Morris International datorită strategiei sale de sustenabilitate

Recunoaștere internațională pentru Philip Morris International datorită strategiei sale de sustenabilitate
Philip Morris International (PMI) a primit calificativul AAA în clasamentul Carbon Disclosure Project , Foto: Philip Morris România

Philip Morris International (PMI) a obținut scorul AAA în clasamentul Carbon Disclosure Project (CDP*) pentru eforturile sale în combaterea schimbărilor climatice, protejarea pădurilor și a resurselor de apă, fiind astfel clasată printre cele mai importante companii la nivel mondial în ceea ce privește transparența și acțiunile ecologice.

„Conștientizăm urgentitatea abordării schimbărilor climatice și a protejării biodiversității, de aceea strategia noastră de decarbonizare este strâns legată de conservarea ecosistemelor naturale,” a declarat Jennifer Motles, Chief Sustainability Officer la PMI. „Suntem onorați să fim primii care adoptă recomandările TNFD**, la care ne vom raporta în 2025, continuând eforturile de integrare a riscurilor și oportunităților legate de climă în strategia noastră de afaceri și în comunicarea noastră, conform cu Taskforce on Climate-related Financial Disclosures (TCFD)***.”

De un deceniu, PMI menține o clasare de top pe lista Climate A a CDP, ceea ce reflectă angajamentul companiei față de transparență și performanță în îndeplinirea obiectivelor sale, precum atingerea unei amprente de carbon neutră până în 2025 și emisii zero până în 2040.

„Acest calificativ AAA ne onorează și ne face mândri de recunoașterea acțiunilor noastre semnificative. La Philip Morris România, ne concentrăm pe sustenabilitate în fiecare aspect al activităților noastre. Fabrica noastră din Otopeni excelează în sustenabilitate, având un sistem de gestionare a deșeurilor în care niciun deșeu nu ajunge la depozitul de deșeuri: 70% sunt reciclate extern și 30% sunt utilizate pentru generarea de energie termică. De asemenea, dispunem de două stații de epurare a apelor uzate, operate la standarde de excelență în utilizarea și tratarea durabilă a apei. Zilnic, implicarea noastră contribuie la crearea unui mediu mai durabil.” – a declarat Emma Zeicescu, Director Comunicare, Philip Morris România.

PMI a fost recunoscută și pentru eforturile sale de a preveni defrișările, având ca obiectiv o defrișare netă egală cu zero în pădurile pe care le gestionează până în 2023. CDP a plasat compania pe lista Forests A pentru al patrulea an consecutiv, iar pentru al cincilea an la rând, PMI se află pe lista Water A, lucrând la atingerea scopurilor de optimizare a apei, inclusiv economisirea a 10 milioane de metri cubi de apă în zonele de cultivare a tutunului până în 2030.

„Recunoașterea din partea CDP ne motivează să continuăm transformarea și angajamentele noastre față de sustenabilitate. Suntem mândri că PMI a primit calificativul „Triple-A”/AAA pentru a patra oară consecutiv,” a spus Scott Coutts, Senior Vice President of Operations, PMI. „Raportarea transparentă a progreselor noastre ne permite să identificăm oportunități noi, să gestionăm riscuri emergente și să anticipăm schimbările din reglementări și politici guvernamentale.”

PMI colaborează deschis și își asumă angajamentul de a implementa recomandările Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD)**, având planificată publicarea primului său raport conform acestor cerințe pentru anul financiar 2025. Compania a fost acceptată în grupul inițial de organizații Early Adopters TNFD.

Pentru a consulta cele mai recente rapoarte ale PMI, inclusiv Raportul PMI TCFD 2022, Planul de tranziție către emisii reduse de carbon al PMI și Ambițiile PMI pentru apă și biodiversitate 2022, vă rugăm să accesați pmi.com/sustainability.

*CDP (Carbon Disclosure Project)

CDP este o organizație globală non-profit care coordonează un sistem internațional de raportare a datelor de mediu pentru companii, orașe, state și regiuni. Fondată în 2000, colaborează cu 680 de instituții financiare cu active totale de 110 trilioane de dolari, promovând comunicarea impactului asupra mediului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, protejarea resurselor de apă și a pădurilor. În 2022, peste 20.000 de organizații au raportat date prin intermediul CDP, inclusiv peste 18.700 de companii de la jumătatea capitalizării pieței globale.

CDP este membru fondator al inițiativei Science Based Targets, We Mean Business Coalition, The Investor Agenda și a inițiativei Net Zero Asset Managers. Pentru informații suplimentare, vizitați cdp.net.

**Grupul operativ pentru prezentarea de informații financiare legate de mediu/natură

Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD)

TNFD este o inițiativă care oferă organizațiilor instrumentele necesare pentru a aborda provocările legate de natură, dezvoltând recomandări pentru raportarea și acțiunile corespunzătoare. Acestea sunt menite să sprijine integrarea factorilor de mediu în deciziile de afaceri și în fluxurile financiare globale. Recomandările finale ale TNFD au fost lansate pe 18 septembrie 2023.

Inițiativa TNFD, lansată în 2021, include 40 de lideri din principalele instituții financiare și corporații, având un capital total de peste 20 de trilioane de dolari și este susținută de peste 1.300 de organizații.

**Grupul operativ pentru prezentarea de informații financiare legate de climă

(Taskforce on Climate-related Financial Disclosures (TCFD)

Creat de Financial Stability Board (FSB) pentru a îmbunătăți raportarea informațiilor financiare legate de climă, TCFD a fost desființat în urma solicitării FSB, iar IFRS Foundation va prelua monitorizarea progreselor.

Pentru detalii suplimentare, vizitați About | Taskforce on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD) (fsb-tcfd.org).

Articol realizat cu sprijinul Philip Morris România.

Recomandari
Show Cookie Preferences