Compania care a creat Pokemon Go își vinde divizia de jocuri pentru 3,5 miliarde de dolari

Compania care a creat Pokemon Go își vinde divizia de jocuri pentru 3,5 miliarde de dolari
Jucand Pokemon Go (foto Matthew Corley, Dreamstime.com)

Niantic, dezvoltatorul jocului popular Pokemon Go, a decis să vândă divizia sa de gaming către Scopely, o companie care aparține unui fond de investiții din Arabia Saudită, conform raportului publicat de Financial Times. Pokemon Go a avut un impact semnificativ în 2016 la lansare, generând chiar și incidente în care jucătorii s-au accidentat din cauza lipsei de atenție.

Valoarea tranzacției se ridică la 3,5 miliarde de dolari și include și alte titluri, pe lângă Pokemon Go, care înregistrează aproximativ 20 de milioane de jucători activi lunar.

Niantic își schimbă strategia și plănuiește să investească considerabil în inteligența artificială.

De la lansarea sa în 2016, Pokémon Go a devenit rapid un fenomen mondial, fiind recunoscut ca unul dintre cele mai de succes și profitabile jocuri pe platforme mobile. Acest joc a adus un nou tip de aplicație de „realitate augmentată”, care suprapune personaje digitale peste imagini ale lumii reale vizualizate prin camera unui smartphone.

Continua să fie unul dintre cele mai rentabile jocuri mobile, cu jucători care au cheltuit peste un miliard de dolari anul trecut pentru diverse achiziții în cadrul jocului.

Scopely a fost achiziționată în 2023 de Savvy Games Group, pentru suma de 4,9 miliarde de dolari, fondată și ea de un investitor saudit.

Această companie este cunoscută pentru jocul său de succes, Monopoly Go!, care a generat anul trecut venituri de 2,2 miliarde de dolari.

Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite a investit aproape 40 de miliarde de dolari în scopul transformării regatului într-o putere în industria gaming-ului, având ca obiectiv crearea a 250 de companii de jocuri și 39.000 de locuri de muncă până în 2030.

Savvy este văzută ca principalul instrument pentru atingerea acestor ambiții, iar achizițiile au continuat cu participări la companii precum Nintendo, Electronic Arts, Activision Blizzard și Take-Two Interactive.

Sursa foto: Dreamstime.com

Recomandari
Show Cookie Preferences