Modalități de sprijin pentru angajați în fața creșterilor de prețuri

Modalități de sprijin pentru angajați în fața creșterilor de prețuri
Abonamente medicale, Foto: Regina Maria

Începutul anului 2024 a venit cu provocări financiare pentru români, deoarece inflația a continuat să rămână la cote ridicate, afectând atât prețurile alimentelor, cât și pe cele ale serviciilor. Conform datelor Institutului Național de Statistică, inflația a depășit 7% în luna ianuarie. De exemplu, un coș cu opt produse esențiale era, în ianuarie 2024, cu 18% mai costisitor comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Întâmpinând aceste creșteri de prețuri, mulți români caută modalități de a-și spori veniturile și, în mod natural, se îndreaptă spre angajatori pentru soluții. Totodată, multe firme, conștiente de dificultățile economice și financiare, ajung la concluzia că majorarea salariilor pentru a compensa scumpirile nu este o opțiune viabilă în contextul fiscal actual.

Din fericire, angajatorii au la dispoziție diverse metode de a-și asista angajații în a face economii, prin implementarea unor beneficii extrasalariale. Un studiu realizat la începutul anului 2023 de EY România evidențiază două beneficii principale ale acestor scheme: pe de o parte, optimizarea cheltuielilor, inclusiv a povarei fiscale, iar pe de altă parte, stimularea fidelizării și retenției angajaților.

Printre soluțiile disponibile, beneficiile extrasalariale în domeniul sănătății, cum ar fi abonamentele medicale, sunt esențiale în reducerea cheltuielilor de sănătate, permițând economii semnificative. Acest lucru se datorează faptului că angajații pot accesa investigații și consultații la prețuri reduse sau chiar gratuite, în funcție de opțiunile alese de companii.

De exemplu, datele provenite de la REGINA MARIA, un important furnizor de servicii medicale, arată că abonații pot economisi, în medie, 3.500 lei pe an, echivalentul a mai mult decât un salariu minim brut din România. Există chiar cazuri în care angajații cu abonament medical reușesc să facă economii de până la 2.000 euro anual.

„Adaptabilitatea noastră rapidă ne permite să răspundem eficient cerințelor pacienților, oferindu-le resursele necesare pentru a se îngriji de sănătatea lor și a celor dragi. Cerințele pacienților sunt din ce în ce mai complexe și ne-au inspirat să dezvoltăm abonamente medicale extinse, care includ servicii de psihoterapie și stomatologie. Aproape 12.000 de firme din România au realizat că succesul lor depinde de starea de sănătate a echipei. Prin facilitarea accesului la servicii medicale, companiile ajută angajații să economisească prin intermediul abonamentelor. Statisticile indică faptul că pacienții noștri economisesc, în medie, 3.500 lei anual, o sumă care depășește salariul minim brut în România de astăzi. Sănătatea rămâne o prioritate mai ales într-un climat economic provocator”, a declarat Andreea MINUȚĂ, Director Executiv, Divizia de Abonamente REGINA MARIA.

Un alt beneficiu major al abonamentelor medicale este opțiunea angajatorilor de a include membrii familiilor angajaților în servicii medicale. Această tendință a fost evidentă în ultimele luni, REGINA MARIA raportând o creștere de 30% a numărului de membri de familie abonați, o tendință ce se preconizează a continua și în 2024.

În condițiile în care bugetele familiilor românești sunt din ce în ce mai constrânse de inflație, facilitarea accesului la servicii medicale și oportunitatea de a economisi echivalentul unui salariu în plus la finalul anului constituie o soluție extrem de valoroasă pe care angajatorii o pot oferi angajaților lor, fără a-și afecta propria stabilitate financiară.

Articol realizat cu suportul REGINA MARIA.

Recomandari
Show Cookie Preferences