Noul director general al centrului de inginerie Renault Technologie Roumanie

Noul director general al centrului de inginerie Renault Technologie Roumanie
In centrul de inginerie RTR (sursa foto Renault)

Compania Renault a comunicat numirea unui nou director general la centrul de inginerie RTR. Thierry Hilaire, care face parte din echipa Renault din anul 1994, are un doctorat în inginerie mecanică obținut în Statele Unite și a avut o contribuție semnificativă în dezvoltarea vehiculelor Logan în ultima perioadă. Proiectul RTR reprezintă una dintre cele mai mari investiții din domeniul auto din România, fiind înființat în 2006 și având activități desfășurate pe trei locații: București, Titu și Mioveni.

Declarațiile companiei Renault cu privire la noul director

Thierry Hilaire va prelua funcția de Director General al Renault Technologie Roumanie începând cu 1 iulie, sub coordonarea lui Cédric Combemorel, VP Global Engineering & Tech la Renault Group.

Având un rol esențial în cadrul transformării companiei, Thierry Hilaire va gestiona activitățile și proiectele din RTR, având ca obiectiv crearea unei organizații integrate, eficiente, agile și performante.

În cariera sa, începută în 1994 în departamentul de Cercetare și Inovare, Thierry a deținut diverse responsabilități în Ingineria Proceselor de Asamblare și Documentație Tehnică. Din 2011, a ocupat funcții cheie în dezvoltarea de proiecte pentru brandurile Renault și Dacia, incluzând lider în dezvoltarea vehiculelor Logan, iar în 2021 a fost numit Lider Global pentru aceste vehicule după ce a condus echipele de la Technocentre Renault. Thierry este absolvent al Institutului SUPMECA din Franța și posesor al unui Doctorat în Inginerie Mecanică la Institutul Politehnic Rensselaer din Statele Unite.

Responsabilitățile centrului Renault Technologie Roumanie

Proiectul RTR a fost inițiat în anul 2006, iar construcția efectivă a început un an mai târziu, în 2007.

Activitatea de construcție a fost întreruptă temporar între decembrie 2008 și iulie 2009 din cauza crizei financiare, dar a fost reluată odată cu obținerea de fonduri de la BERD, BEI și de la guvernul român.

Centrul RTR include trei componente esențiale:

  • Birourile de proiectare din București, care se ocupă cu proiectarea și adaptarea vehiculelor și organelor mecanice din gama Entry.
  • Centrul de testare de la Titu, care se concentrează pe validarea vehiculelor finite și a componentelor mecanice.
  • Echipele de la Mioveni, care oferă suport tehnic și contribuie la industrializarea proiectelor în fabricile Dacia.
Recomandari
Show Cookie Preferences