Armata Statelor Unite revizuiește fișele soldaților transgender „pentru a reflecta sexul biologic”. Decizii similare în ceea ce privește pronumele și „spațiile intime”

Armata Statelor Unite revizuiește fișele soldaților transgender „pentru a reflecta sexul biologic”. Decizii similare în ceea ce privește pronumele și „spațiile intime”
Militari SUA la exerciții în LItuania. FOTO: Mindaugas Kulbis / AP / Profimedia

Forțele armate ale SUA vor actualiza fișele soldaților transgender pentru a reflecta exclusiv sexul lor de la naștere, conform unor îndrumări interne consultate de Reuters, care detaliază o serie de acțiuni ce vor fi întreprinse la momentul scoaterii lor din serviciu.

„Comandanții vor acționa imediat pentru a actualiza fișele personalului și sistemele administrative pentru a reflecta sexul biologic al tuturor indivizilor”, se menționează în documentul de 14 pagini.

Conform documentului, armata consideră că sexul unei persoane rămâne „neschimbat pe parcursul întregii vieți”. Această poziție este similară cu cea exprimată într-o notă a Pentagonului din 26 februarie.

Documentul evidențiază modul în care administrația Trump plănuiește să gestioneze situația soldaților transgender după o decizie recentă a Curții Supreme, care permite o interdicție a Pentagonului privind serviciul militar al persoanelor transgender.

Reuters a anunțat inițial pe 8 mai despre intențiile Pentagonului de a începe procesul de scoatere din serviciu a soldaților transgender care nu optează să plece de bunăvoie până la data limită de 6 iunie. Pe 12 mai, agenția internațională a detaliat planurile de a opri suportul medical pentru afirmația de gen în rândul trupelor transgender.

Pronumele „trebuie să reflecte sexul biologic”

Cel mai recent memoriu al forțelor armate americane subliniază că utilizarea pronumelor trebuie să fie conformă cu sexul biologic al persoanelor: „În conformitate cu regulile și disciplina, saluturile (de exemplu, adresarea unui ofițer superior cu «domnule» sau «doamnă»).”

Documentul mai specifică faptul că accesul la „spații intime” va fi reglementat tot de sexul biologic al unei persoane.

„Comandanții vor asigura că toate aceste spații intime comune vor fi clar desemnate pentru uz masculin, feminin sau familial”, se afirmă în document.

În prezent, în SUA există 4.240 de persoane transgender în serviciul militar activ sau în Garda Națională, conform oficialilor. Organizațiile neguvernamentale din domeniu estimează numere mai mari.

„Directivele emise sunt punitive și agresive. Totodată, acestea sunt aplicate într-un mod haotic care, fără îndoială, afectează pregătirea militară”, a declarat Jennifer Levi, director senior la grupul juridic pro-LGBTQ GLAD Law.

În ianuarie, după revenirea la conducerea SUA, Donald Trump a semnat un ordin executiv care anulează o politică instaurată de predecesorul său, Joe Biden, ce permitea persoanelor transgender să servească în armată în mod deschis.

Conform unui sondaj Gallup publicat în februarie, 58% dintre americani susțin dreptul persoanelor transgender de a servi în armată, în scădere de la 71% în 2019.

Actualul secretar al Apărării, Pete Hegseth, a adoptat perspective conservatoare referitoare la problemele asociate cu războiul cultural, inclusiv în ceea ce privește eliminarea inițiativelor de diversitate din cadrul instituției.

Recomandari
Show Cookie Preferences