Clienții E.ON Energie nu vor fi afectați de o posibilă schimbare de acționariat, confirmă compania
E.ON Energie România a anunțat că o eventuală modificare a acționarului principal nu va influența clienții. Aceștia vor continua să beneficieze, conform contractelor existente, de furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale, de soluții personalizate pentru încălzire, climatizare, producerea energiei și asistență tehnică, conform unui comunicat emis vineri.
Este important de menționat că MVM, companie din Ungaria, a comunicat la începutul săptămânii trecute despre încheierea unui acord pentru preluarea activităților de furnizare a gazelor și energiei electrice din România de la E.ON.
În eventualitatea finalizării acestei tranzacții, se preconizează efecte asupra acționariatului, însă fără a afecta operațiunile, contractele sau obligațiile asumate de E.ON Energie România. Toate contractele actuale vor rămâne valabile, iar clienții pot avea certitudinea că obligațiile contractuale și calitatea serviciilor vor fi menținute, subliniază E.ON Energie.
Conform declarațiilor reprezentanților E.ON Energie, clienții nu trebuie să întreprindă nicio acțiune, deoarece vor fi preluați de noua companie fără să resimtă vreo modificare.
Pe lângă furnizarea gazelor naturale și a energiei electrice, E.ON Energie România va continua să inoveze și să dezvolte noi servicii și produse.
„Dispune de un portofoliu de peste 3,5 milioane de clienți, dintre care mai mult de un sfert au ales soluțiile noastre de eficiență energetică. Peste 2 milioane gestionează online contractele, iar 1,7 milioane dintre aceștia preferă factura electronică,” a precizat Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.
Tranzacția dintre MVM și E.ON ar putea fi finalizată în prima parte a anului viitor
MVM a ajuns la un acord cu E.ON pentru preluarea diviziei de furnizare a E.ON România, conform unui comunicat semnat de ambele companii, transmis luni.
Se estimează că tranzacția se va finaliza în prima jumătate a anului 2025.
Ministerul Energiei subliniază că tranzacția va fi supusă unei analize atente, securitatea energetică a țării fiind prioritară. Vor fi examinate relațiile comerciale complexe și sursele de capitalizare ale MVM, în special fluxurile de capital provenite din afara Uniunii Europene.
Conform surselor din domeniu, valoarea estimată a tranzacției este de aproximativ 200 de milioane de euro.
În luna mai, s-a raportat că MVM figura printre opțiunile de achiziție a diviziei de furnizare de la E.ON, alături de Romgaz și OMV Petrom.