După ce a adormit la Wimbledon, Hugh Grant a fost exclus din loja regală. Să-l aducem în România!

După ce a adormit la Wimbledon, Hugh Grant a fost exclus din loja regală. Să-l aducem în România!
Actorul Hugh Grant a ațipit în lojă în timpul unui meci de tenis. Foto: BBC / Planet / Profimedia

Locul unde ești sub protecția „șefului” și poți să te simți destins și să dormi este aici, la noi.

Imaginea de la Wimbledon, în care Hugh Grant a fost surprins somnoros în spatele Reginei Camilla la meciul dintre Novak Djokovic şi Flavio Cobolli, a stârnit senzație.

Am avut în minte o poveste despre Grant, dar nu exista un eveniment specific la care să o leg – cel mai recent film al său, “Bridget Jones: Mad about the Boy”, a fost atât de lipsit de energie încât nu merita menționat.

Este amuzant că presa a evitat să afirme clar că actorul a adormit, folosind formularea că „ar fi adormit” (neputând verifca informația), de parcă postura sa nu era evidentă. Sau poate că se aștepta la o farsă.

Un mic somn și umor la scară mare

Acest incident confirmă că publicul îl percepe pe Hugh Grant ca pe o persoană jovială constant. Fiind un actor de comedie talentat și având umor în interviuri, este de așteptat să fie la fel de glumeț și în viața de zi cu zi. Un adevărat comedian are umor chiar și în somn, nu-i așa?

De altfel, jumătate din opinia publică a râs de acest moment neașteptat, asemănător unei persoane ce a ațipit în fața televizorului. Micro-somn, maxi-haz.

Influencerii și BBC au profitat de ocazie întrebându-și publicul despre cele mai ciudate locuri unde au adormit.

“Este sexy și elegant chiar și când doarme”, a comentat o fană pe X. Alții s-au distrat pe rețelele sociale de ineditul moment: să ațipești în spatele reginei și sub privirile întregii lumi e un moment demn de o comedie bună.

“Sleep actually”

Există totuși și critici care l-au acuzat pe actor că a tras “cel mai scump somn din istoria omenirii”, în timp ce “lumea a așteptat de la ora 3 dimineața” să intre la meci.

Ei l-au numit „nepoliticos” și „umilitor”.

„Sleep actually”, a glumit altcineva, parafrazând titlul unui dintre cele mai cunoscute filme ale lui.

Hugh Grant nu a comentat încă după incident (ce ar putea spune?), dar probabil a dat din ochi la un articol în care un specialist în somnologie de la Universitatea din Loughborough a explicat de ce adormim în public—un fenomen normal pentru vârsta înaintată.

Ar fi firesc ca actorul să fie deranjat de furtuna creată cât timp el nu a dorit să fie în centrul atenției. A adormit, și?

Etichetarea oamenilor

De fapt, acest moment ne face să ne gândim nu doar la dificultățile cu care se confruntă celebritățile, unde fiecare mișcare este supusă analizei, ci și la cât de repede suntem să judecăm pe alții fără a-i cunoaște.

Ușurința cu care atribuim etichete celor care duc vieți expuse, ca și cum expunerea lor ne-ar conferi un drept asupra lor.

Aceasta poate duce la fani care își hărțuiesc idolii până la restricții de ordin judiciar sau, în cele mai grave cazuri, la crime (precum asasinarea lui John Lennon de către un admirator, nu de un adversar).

În regimul normal, statutul de celebritate impune o conduită anume, respectuoasă față de cei care te-au susținut, dar, de fapt, orice acțiune poate fi interpretată greșit.

Adesea spunem: “Nu le e așa greu. Să nu se mai plângă.” Nu există un aer proaspăt care să circule între noi.

Robin Williams: “Fii bun cu ceilalți, căci nu știi ce lupte duc”

Este nevoie de forță emoțională pentru a gestiona acest fenomen. Actorul american Michael Madsen, care a murit recent la vârsta de 67 de ani, vorbea des despre cum celebritatea i-a afectat viața personală – incluzând dramatic moartea fiului său.

Altui actor care a plecat prea devreme, Robin Williams, i se atribuiau cuvintele: “Fii bun cu cei din jur, căci nu știi ce lupte duce.” Aceste cuvinte sunt, de altfel, atribuite și altor nume celebre.

Cu siguranță, mulți se confruntă cu etichete inadecvate pe care le primesc, în special cei care își expun viața personală în media.

Hugh Grant a jucat deja într-o comedie despre interacțiunea complicată dintre viața reală și cea a celebrităților în „Notting Hill”, unde a interpretat un bărbat obișnuit îndrăgostit de o vedetă americană.

Semnul autentic al lui Hugh Grant

Spre deosebire de alte vedete, Hugh Grant păstrează o naturalețe și un umor care îl fac ușor de abordat. Nu doar că te-ai împrieteni cu el dacă l-ai întâlni, dar ai impresia că și el ar vrea să fie prieten cu tine.

Interviurile sale sunt deseori mai amuzante decât filmele în care apare, dar ele reprezintă doar o parte din imaginea pe care și-a creat-o.

Însă faptul că a adormit în loja regală, unde s-ar fi așteptat să se comporte ireproșabil, este un semn clar al autenticitații sale, ceea ce ar trebui să ne facă să-l apreciem mai mult.

Recent, după Crăciun, am avut o idee pentru un film care ar putea fi interesant și mi-am propus să discut cu Tudor Giurgiu despre o eventuală colaborare.

Am aflat că ar fi fost dificultăți în a-l coopta pe Hugh Grant pentru un film românesc, din cauza onorariului său ridicat.

Rămâne să ne întrebăm cum să regizăm o poveste care aduce laolaltă etichetarea și celebritatea.

Este surprinzător cum reușim să ne înțelegem între noi.

Hugh Grant în România

Hugh Grant vine în România să primească Premiul pentru întreaga carieră la TIFF. Ajuns la Cluj, se întâlnește cu Andreea Grămoșteanu, o actriță aflată într-o stare de melancolie.

Când a strâns mâna cu el, Grămoșteanu exclamă: “I’m your number one fan!”, iar Grant nu își amintește din ce film este această replică.

Deși inițial era hotărât să nu mai participe la conferințele de presă, când a intrat în mașină alături de Grămoșteanu, a realizat că replica vine din filmul „Misery”.

Această poveste se transformă rapid dintr-o întâlnire casuală într-un thriller, cu Hugh Grant îngrijorat de intențiile actriței.

Pe parcurs, filmul devine o satiră asupra industriei de film din România.

Întâlnirea dintre Grant și Grămoșteanu aduce la lumină dinamica dintre celebritate și autenticitate, o explorare a statutului său.

Întrebările legate de realitate și imagine sunt explorate într-un mod amuzant, iar spectatorii sunt invitați să descopere cum se împletesc cele două universuri.

Aș vrea să creez un film amuzant care să exploreze aceste teme, dar în special, să ofere un umor de calitate.

V-ar plăcea să vedeți o astfel de peliculă? Mie mi se pare fezabilă, mai ales cu Hugh Grant.

Eticheta finală

Dacă adormitul i-a dus la excluderea din loja regală, atunci cei care l-au exclus nu au simțit umorul. Să-l invităm să doarmă în România, unde se poate dormi bine.

Spuneți împreună cu mine: “I am Hugh Grant!”

Recomandari
Show Cookie Preferences