O descoperire arheologică în Peru: un loc de sacrificiu al copiilor vechi de 600 de ani
Arheologii au descoperit pe un teren neamenajat în apropierea orașului Trujillo, în nordul Peru, rămășițele a aproape 40 de copii, presupus sacrificați în cadrul unui ritual acum 600 de ani, conform informațiilor publicate de Reuters.
Julio Asencio, arheolog la locul săpăturilor, a afirmat că "multe dintre aceste rămășițe prezintă tăieturi pe stern și pe coaste".
Fiecare dintre copii a fost îngropat în mod individual, a adăugat cercetătorul. De asemenea, au fost identificate rămășițele a doi adulți și ale nouă lame, considerate ofrande pentru hrana, îmbrăcămintea și transportul comunității.
Aceste rămășițe aparțin grupului local Chimu, care a avut control asupra regiunii nordice a Peru între anii 700 și sfârșitul anilor 1400, a explicat Asencio.
Cercetătorii cred că acest grup ar fi realizat sacrificii de copii pentru a își calma zeii, în urma unor ploi torențiale și inundații. Chimu a fost supus stăpânirii incașilor în câteva decenii.
Anterior, oamenii de știință au identificat în apropiere un alt sit, despre care se crede că a fost un loc de sacrificiu în masă, unde au fost găsite rămășitele a 140 de copii, fiecare având tăieturi pe stern și coaste, iar inimile lor fiind considerate a fi fost extrase, alături de sute de lame.
Peru găzduiește numeroase ruine arheologice remarcabile ale diverselor culturi prehispanice, incluzând Imperiul Inca, care se întindea acum 500 de ani din sudul Ecuadorului până în centrul Chile.