O variantă a proiectului Ordonanței Trenuleț sugerează că Guvernul Ciolacu 2 nu intenționează să crească alocațiile copiilor în 2025

O variantă a proiectului Ordonanței Trenuleț sugerează că Guvernul Ciolacu 2 nu intenționează să crească alocațiile copiilor în 2025
Copii si parinti se indreapta spre scoala in prima zi de redeschidere a scolilor si gradinitelor din intreaga tara. Inquam Photos / Alex Nicodim

Cea mai recentă variantă a Ordonanței Trenuleț indică, printre altele, blocarea alocațiilor pentru copii la nivelul din noiembrie 2024.

Acest lucru înseamnă că nu va avea loc indexarea acestora conform ratei medii anuale a inflației.

Pe 10 octombrie 2024, Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială a publicat un comunicat de presă, în care ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a menționat o creștere a alocațiilor cu 10,4% începând cu 1 ianuarie 2025.

Astfel, alocațiile ar urma să se majoreze de la 719 lei la 794 de lei pentru copiii cu vârsta de până la doi ani sau cu dizabilități și de la 292 de lei la 323 de lei pentru copiii mai mari de doi ani.

Simona Bucura Oprescu a afirmat: “Cei 3,6 milioane de copii, precum și tinerii care frecventează liceele și școlile profesionale vor beneficia de alocații de stat majorate”.

Momentan, nu există o variantă oficială a Ordonanței Trenuleț publicată de Ministerul Finanțelor. Varianta finală va fi disponibilă în Monitorul Oficial, după ce Guvernul o va adopta. Rămâne de văzut și ce se va întâmpla cu salariul minim din 2025, în ceea ce privește scutirea de impozit și contribuții pentru 300 de lei. Dacă nu se va aplica scutirea, angajații cu un salariu de acest tip vor primi doar 2.430 lei (o creștere de 67 lei) începând cu 1 ianuarie 2025.

Recomandari
Show Cookie Preferences