Oana Gheorghiu a fost numită de Ilie Bolojan în conducerea instituției care se ocupă cu acreditarea spitalelor din România: „Calitatea în sănătate nu e o opțiune, ci o obligație”

Oana Gheorghiu, co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață, a fost numită miercuri de Ilie Bolojan ca reprezentant al Administrației Prezidențiale în Colegiul director al Autorității de Management al Calității în Sănătate, instituția responsabilă cu acreditarea spitalelor din România. Decretul semnându-se miercuri de președintele interimar al României.
„Îmi asum acest rol cu seriozitate, echilibru și respect pentru mandatul conferit, având convingerea că parteneriatul dintre stat și societatea civilă este crucial în construirea unui sistem medical funcțional, centrat pe pacient și bazat pe calitate”, a declarat co-fondatoarea Dăruiește Viață miercuri, într-o discuție imediat după numire.
Oana Gheorghiu subliniază că, în ultimii 15 ani, activitatea sa în cadrul Asociației Dăruiește Viață a fost orientată spre stabilirea unor standarde reale de calitate în infrastructura și serviciile medicale, prin construirea de spitale, modernizarea secțiilor existente și dotarea acestora cu echipamente de ultimă generație. Ea a colaborat cu numeroși medici, manageri de spitale, autorități și experți internaționali, iar proiectele asociației au fost întotdeauna ghidate de criterii clare de eficiență, siguranță pentru pacient și etică profesională.
„Calitatea în sănătate nu este o opțiune, ci o obligație morală și profesională. Din acest motiv, cred că experiența acumulată în domeniul reformei medicale prin inițiative civice poate oferi o perspectiva complementară, independentă și profund ancorată în nevoile reale ale pacienților și ale profesioniștilor din domeniu”, a mai adăugat co-fondatoarea organizației non-guvernamentale care a construit, complet din donații și sponsorizări, un spital dedicat copiilor cu cancer.
Conform opiniei Oanei Gheorghiu, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate „ar trebui să fie una dintre cele mai importante instituții ale sistemului de sănătate. Totuși, aceasta este o instituție puțin vizibilă și nu este utilizată la capacitatea sa maximă.”