Problema nerezolvată a supermarketurilor despre care nu se discută

În trecut, experiența de a face cumpărături, chiar și în magazine variate, presupunea interacțiunea directă cu vânzătorul. Consumatorul solicita fiecare produs, iar vânzătorul îl selecta de pe raft, îl împacheta și în final se realiza achiziția.
Timpul alocat cumpărăturilor era, evident, mai mare, iar costurile erau, de asemenea, mai mari, având în vedere că se necesita mai mult personal.
În anii '20, Statele Unite au fost martorele apariției magazinelor cu autoservire, iar acest concept s-a extins în Europa în anii '50.
Magazinele acelor vremuri sunt precursorii supermarketurilor contemporane, unde nu doar că ne putem alege singuri produsele de pe rafturi, dar avem și posibilitatea de a le scana, a plăti și a părăsi magazinul rapid, fără intervenția personalului.
Există, fără îndoială, numeroase avantaje în a face cumpărături din supermarketuri, în special în marile orașe, unde ritmul vieții este agitat și dorim să ne eficientizăm timpul, rezolvând toate achizițiile dintr-un singur loc, cât mai rapid și fără complicații.
Printre dezavantajele întâmpinate, există unul care poate părea doar o anecdotă. Află mai multe detalii pe B365.ro, despre acest aspect.