„Antrenorul de genii”, prins în flagrant în timp ce comitea o agresiune sexuală asupra unui adolescent, a fost sancționat

Kristof Lajos, persoana recunoscută drept „antrenorul de genii”, a primit o condamnare de 13 ani şi 3 luni de închisoare pentru viol și agresiune sexuală, deși această hotărâre nu este definitivă. Judecătoria Sectorului 4 a aprobat parţial cererea de despăgubiri civile, obligându-l să plătească 100.000 de euro victimelor.
Conform avocatului Adrian Cuculis, sentința de 13 ani și 3 luni de închisoare pentru Kristof Lajos, pentru viol și agresiune sexuală, a fost pronunțată pe fond.
Avocatul a mai menționat că Lajos a încercat să își reducă pedeapsa prin denunțarea unor presupuşi traficanți de droguri, însă instanţa nu a considerat acest aspect relevant.
Pe 16 ianuarie 2025, procurorii care desfășoară ancheta în cazul lui Kristof Lajos, „antrenorul de genii”, au decis să îl trimită în judecată pentru viol comis asupra unui minor.
Incidentul a fost investigat după ce, în vara anului trecut, bărbatul de 39 de ani a fost surprins în flagrant în timpul actului sexual cu un băiat de 14 ani.
În plus, Kristof Lajos a fost acuzat de viol în legătură cu „număr nedeterminat de acte materiale”.
Avocatul Adrian Cuculis a explicat că necunoaşterea numărului total de fapte se datorează faptului că, deşi au fost numeroase plângeri împotriva acestui profesor, doar una a fost investigată corespunzător, când au fost instalate camere video în apartament.
Lajos Kristof, cunoscut ca „antrenorul de genii” dedicat copiilor abandonați, a fost prins în flagrant în vreme ce comitea viol asupra unui băiat de 14 ani.
Crescut de asemenea în centrele de Protecție a Copilului, el a primit numeroase premii la nivel internațional, incluzând Premiul de Excelență în Educație și Mentorat, recunoscut în cadrul IG Award Ceremony, pentru proiectul Amias Small School, destinat educării copiilor cu nevoi speciale.
El susţinea că metoda sa de lucru era unică, fiind reprezentativă pentru sistemele reformatoare care înglobează copii cu dublă excepţionalitate, copii cu inteligență superioară, provenind din familii cu istoric de violență domestică sau cu nevoi educaționale speciale (dizabilități de învățare, ADHD, ADD, Autism).
Potrivit anchetatorilor, pe parcursul timpului, el i-a oferit băiatului diverse recompense financiare și bunuri precum haine și un iPhone, reușind să se apropie de el, distanțându-l de familie și inoculându-i treptat ideea că familia lui este nocivă, devenind astfel principalul său atașament.