Ciolacu se pronunță despre dronele rusești care au pătruns în spațiul aerian al României: Intervenția era posibilă dacă existau ținte pe teritoriul național

Ciolacu se pronunță despre dronele rusești care au pătruns în spațiul aerian al României: Intervenția era posibilă dacă existau ținte pe teritoriul național
Marcel Ciolacu/Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, înainte de întâlnirea Guvernului, că România ar fi reacționat împotriva dronelor rusești care au încălcat spațiul aerian dacă acestea ar fi avut ținte în interiorul țării. „Am ridicat avioanele, am monitorizat și dacă erau ținte pe teritoriul României, acționam”, a afirmat Ciolacu.

„Asta este”: Comentariile lui Marcel Ciolacu privind incursiunile dronelor rusești în aerul românesc

„Asta este”, a spus Marcel Ciolacu duminică, după ce au fost detectate cel puțin două drone rusești care au pătruns în spațiul aerian al României, cu posibilitatea ca una dintre ele să se fi prăbușit pe teritoriul național. Premierul a evidențiat că atacurile vor continua, având în vedere că Ucraina va relua exportul de cereale.

„Am discutat noaptea trecută cu ministrul Apărării și astăzi dimineață, cum era de așteptat, la cafea”, a adăugat Marcel Ciolacu, așa cum a fost relatat de surse media.

„Nu au fost probleme majore pe teren, dar atacurile vor continua, având în vedere că urmează noi exporturi de grâne. Asta este; noi avem un conflict războinic aproape de granițele României”, a explicat premierul.

Elena Lasconi, lidera USR și candidata partidului la președinția României, l-a criticat vehement pe Marcel Ciolacu, dar și pe Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis.

„În primăvară, șeful Armatei ne solicita să modificăm legislația pentru a putea doborî dronele care intră pe teritoriul național. Domnule Ciolacu, aveți majoritate în Parlament, acționați! Își are cuvântul de spus generalul Ciucă sau este sub influența domnului Iohannis?”, a afirmat ea.

Aceste reacții au apărut după ce Ucraina a anunțat că dronele Shahed rusești au zburat prin spațiul aerian românesc. Ministerul Apărării Naționale a confirmat această informație, menționând o „probabilitate de impact” în apropierea localității Periprava.

Bucureștiul a reacționat oficial prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, care a solicitat respectarea normelor de drept internațional, inclusiv protejarea spațiului aerian al României, și a reiterat vehement condamnarea acestor atacuri ilegale.

Recomandari
Show Cookie Preferences