O companie a atins pentru prima dată în istorie valoarea de 4 trilioane de dolari

Principalele indecși bursieri de pe Wall Street au înregistrat creșteri miercuri, Nvidia reușind să ajungă la o evaluare de 4.000 de miliarde de dolari, conform Reuters.
Acțiunile Nvidia au avansat cu 2,2%, compania devenind prima din istorie care atinge o valoare de piață de 4 trilioane de dolari. Sub conducerea lui Jensen Huang, aceasta își întărește poziția pe fondul cererii crescânde pentru tehnologiile de inteligență artificială.
La ora 9:47 a.m. EST, indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 286,20 puncte (0,65%), S&P 500 a crescut cu 39,70 puncte (0,64%), iar Nasdaq Composite a adăugat 195,72 puncte (0,95%).
Șapte dintre cele 11 sectoare ale indicelui S&P 500 au înregistrat creșteri, sectorul tehnologic având o creștere de 1,2%.
Bursa americană a crescut în ciuda intensificării ofensivei comerciale anunțate de Trump, care a introdus o nouă taxă vamală de 50% pe cupru și a promis taxe vamale pe importurile de semiconductori și produse farmaceutice.
Creșterea acțiunilor pe bursa americană, în ciuda amenințărilor comerciale asumate de Trump
Reacția piețelor la acest nou atac comercial al administrației a fost considerabil diferită de scăderile anterioare, generate de amenințările recente privind taxele vamale asupra Japoniei și Coreei de Sud, cei doi mari parteneri comerciali ai SUA.
În condițiile în care termenele pentru introducerea noilor taxe vamale au fost amânate până pe 1 august, investitorii par să încerce să evite un conflict comercial major prin negocieri.
„Problema taxelor vamale funcționează ca un joc de balans, iar această oscilație le-a oferit investitorilor o oportunitate de respiro,” a declarat Philip Blancato, strateg-șef de piață la Osaic Wealth, pentru Reuters.
„Piețele vor reacționa în funcție de impactul potențial al taxelor vamale în rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea, așteptând cu interes săptămâna viitoare. Dacă profiturile continuă să crească, investitorii vor avea mai mult timp de așteptare pentru finalizarea negocierilor comerciale,
Recorduri pentru indicii bursieri de pe Wall Street
Între timp, după atingerea recordurilor săptămâna trecută de către S&P 500 și Nasdaq, ca rezultat al unui raport surprinzător de puternic privind piața muncii din SUA, investitorii așteaptă cu interes datele de joi despre cererile inițiale pentru ajutor de șomaj, pentru a evalua starea actuală a pieței muncii.
De asemenea, investitorii se vor concentra asupra minuțelor reuniunii Rezervei Federale din iunie, care vor fi publicate mai târziu în aceeași zi, în căutarea de indicii despre posibila reluare a reducerilor de dobândă.
Deși o reducere a dobânzii în luna iulie este aproape exclusă, probabilitatea unui astfel de pas în septembrie este de aproximativ 66%, conform instrumentului FedWatch de la CME Group.