Supraviețuirea remarcabilă a două dintre cele mai frumoase clădiri moderniste din Bucureștiul interbelic

Supraviețuirea remarcabilă a două dintre cele mai frumoase clădiri moderniste din Bucureștiul interbelic
Fațada unei vile din București, Foto: Adina Munteanu | Dreamstime.com

Dacă te afli în București și treci pe strada Berthelot, la numărul 36, îți recomandăm să privești în sus. Acolo se află blocul Juvara. De asemenea, pe strada Luterană, nu uita să observi clădirea de la numărul 19, cunoscută sub numele de blocul Manicatide.

Blocurile Juvara și Manicatide, situate în inima Bucureștiului, reflectă o eleganță și o calitate a locuirii fără egal în prezent. Blocul Mihail Manicatide, numit după fondatorul pediatriei românești, se remarcă prin apartamentele sale generoase cu patru și cinci camere, precum și prin grădina de 553 metri pătrați, denumită de arhitectul Tiberiu Niga „curtea de onoare”.

Aceste două clădiri moderniste au fost concepute de arhitectul Tiberiu Niga în 1937 și respectiv 1943, reușind să supraviețuiască printr-un adevărat miracol. Au rezistat tuturor cutremurelor severe și au trecut cu bine testul timpului.

Construite în stil Art Deco de către unii dintre cei mai buni arhitecți români, aceste imobile continuă să fascineze prin frumusețea și soliditatea lor, reprezentând o remarcabilă excepție în comparație cu alte clădiri moderniste din aceeași perioadă.

Află mai multe despre aceste clădiri pe B365.ro, unde povestea lor te va impresiona, având în vedere că ne-am muta direct în astfel de locuințe, dacă s-ar construi la fel și în zilele noastre.

_____

(Foto articol © Adina Munteanu | Dreamstime.com)

Recomandari
Show Cookie Preferences