„Trump și Putin reprezintă un monstru cu două capete”: o comparație surprinzătoare de la una dintre cele mai mari vedete globale

Înainte de premiera documentarului „Bono: Stories of Surrender” la Festivalul de la Cannes, solistul trupei U2, Bono, a discutat într-un interviu acordat ziarului Corriere della Sera despre subiecte politice.
„Împăratul… Ne confruntăm cu un monstru cu două capete ce include atât pe el, cât și pe Putin. Acesta este un Nero care nu doar cântă la liră în timp ce Roma arde, ci are la dispoziție o orchestră întreagă de taxe și rachete. Deși nu susțin politica prim-ministrului Giorgia Meloni, mă bucur să știu că ea a realizat că Europa este singura noastră șansă de a face față acestui monstru cu două capete. Avem nevoie de Europa mai mult ca niciodată. America este un melting pot, pe când Europa este un mozaic splendid, unde fiecare poate să-și păstreze identitatea națională. Suntem 450 de milioane de oameni cu valori solide și potențial economic: nu aș fi împotriva unei Europe unite. De mult timp spun că Europa trebuie să fie un sentiment și nu doar un gând: avem nevoie de mai puțină birocrație și să fie ascultați specialiști precum Mario Draghi, care vorbește despre inovare. Italia a suferit prea mult din cauza problemelor care afectează Europa, în special în what privința migrației, dar avem nevoie și de multe minți noi care să vină în Europa, iar deschiderea este esențială. Diferențele noastre ne îmbogățesc”, a declarat Bono, la 65 de ani.
I-am trimis un desen cu o halbă de bere Papei Francisc, ceea ce l-a făcut să zâmbească.
El a menționat și despre Papa Francisc, care a murit recent.
„A fost un geniu al gesturilor, cu o umilință remarcabilă și un umor special. Un veritabil geniu al harului… Iubirea ca verb și nu doar ca substantiv, iubirea pentru cei care au nevoie de ea… L-am întâlnit de mai multe ori și am avut o corespondență strânsă. M-a ajutat să înțeleg conceptul de infinit în fiecare aspect și m-a făcut să devin mai franciscan. Poate că pentru unii este eretic, dar eu cred că ADN-ul divin se regăsește și în natura înconjurătoare. Practic, Laudato si’ (cartea scrisă de Papa Francisc, n.red.) ne îndeamnă să ne focusăm și asupra climei: pasul următor în evoluția conștiinței noastre este să percepem divinitatea nu doar în alții și adversari, ci și în natură. Când a fost bolnav, i-am trimis un desen cu o halbă de Guinness și cuvintele „sláinte”, care înseamnă „sănătate” în gaelică. L-am făcut să zâmbească”, a adăugat Bono.