Bacilul Piocianic, identificat în reţeaua de apă a Spitalului de Pediatrie din Ploieşti de peste o lună. Autoritățile au decis să schimbe toate ţevile.

Bacilul Piocianic, identificat în reţeaua de apă a Spitalului de Pediatrie din Ploieşti de peste o lună. Autoritățile au decis să schimbe toate ţevile.
La spital / Foto: Inquam Photos / George Calin

După mai mult de o lună de la depistarea bacilului Piocianic în reţeaua de apă a Spitalului de Pediatrie din Ploieşti, bacteria persistă în sistemul de alimentare cu apă al unităţii medicale. Primarul orașului Ploieşti, Mihai Poliţeanu, a anunţat că rămân restricţii referitoare la utilizarea apei furnizate în spital şi că a fost decisă înlocuirea integrală a reţelei de ţevi din clădire.

„Pe 10 martie, analizele au evidenţiat contaminarea reţelei interne de apă a Spitalului de Pediatrie Ploieşti cu bacteria Pseudomonas aeruginosa (bacilul piocianic). Deşi nu au fost raportate infecţii cu Pseudomonas Aeruginosa nici la pacienţii internaţi, nici la personalul spitalului, situaţia nu este încă rezolvată, în ciuda măsurilor implementate de spital de la acel moment. Bacilul este încă prezent în reţeaua de apă a spitalului”, a declarat, într-un mesaj postat pe reţelele sociale, primarul Mihai Poliţeanu.

El a mai adăugat că, în cadrul unei întâlniri organizate săptămâna aceasta cu reprezentanţi ai Prefecturii Prahova, Consiliului Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică și Spitalului de Pediatrie, s-a hotărât menținerea măsurilor anterioare de restricţionare a accesului la apa potabilă şi menajeră, precum şi asigurarea unui stoc de apă îmbuteliată pentru pacienţi, aparţinători şi personalul spitalului.

Având în vedere că intervenţiile pentru igienizarea reţelei de apă nu au avut un rezultat pozitiv, iar pe reţeaua din exteriorul unităţii medicale nu a fost descoperit bacilul, s-a decis înlocuirea completă a întregii reţele de ţevi din interiorul spitalului, lucrările începând deja.

Recomandari
Show Cookie Preferences