Fundația Bog’Art inițiază New Wave Art Prize, un concurs pentru studenți care își exprimă trăirile contemporane prin artă

Fundația Bog’Art inițiază New Wave Art Prize, un concurs pentru studenți care își exprimă trăirile contemporane prin artă
Fundația Bog’Art lansează New Wave Art Prize

Fundația Bog’Art dă startul competiției New Wave Art Prize, destinată studenților de la Universitățile și Facultățile de Arte din România, invitându-i să-și reconstruiască experiențele actuale în lucrări de artă, fie ele picturi, desene, instalații sau sculpturi.

După selectarea propunerilor, șapte dintre cele mai relevante concepte vor avansa în finală, unde fiecare artist tânăr va primi un fond de 500 de euro pentru a-și materializa lucrările. Evenimentul final, New Wave Art Prize, va include un vernisaj la Galeria Catinca Tăbăcaru din București, pe 2 iulie 2025, unde juriul va evalua creațiile, iar un participant va câștiga un Art Scholarship de 5.500 de euro.

Subiectul competiției New Wave Art Prize, ediția 2025

Pe lângă promovarea educației, sănătății și proiectelor sociale, Fundația Bog’Art se angajează să încurajeze arta ca o componentă centrală a activității sale, iar concursul New Wave este o primă acțiune în această direcție.

Concursul New Wave Art Prize se îndreaptă către tinerii artiști din România care se află în continuare în mediul academic, oferindu-le oportunitatea de a fi descoperiți, susținuți și răsplătiți.

„Prin lucrările studenților, dorim să înțelegem cum percep ei lumea contemporană și cum își transformă viziunea în artă. Poate că reflectă asupra tehnologiei și influenței sale asupra societății, identitatea și apartenența, conflictele și speranțele sau dezintegrarea și conectarea. Indiferent de subiect, ne interesează în mod special perspectiva artistică. Acest Art Survey vizează întrebări profunde, nu răspunsuri definitive, capabile să genereze discuții relevante”, afirmă Bogdan Doicescu, membru fondator al Fundației Bog’Art.

Detalii despre etapele competiției și juriu

Studenții de la Universitățile și Facultățile de Arte din România sunt invitați să se înscrie la New Wave prin trimiterea conceptului lucrării între 23 aprilie și 23 mai 2025, la adresa newwave@bogartfoundation.ro. Aceștia trebuie să prezinte o schiță, randare sau machetă, însoțită de un text descriptiv, CV-ul și portofoliul de artist.

Juriul va examina propunerile primite și va selecta șapte studenți pentru etapa următoare. Cei șapte finaliști vor fi făcuți publici pe 27 mai 2025 și vor beneficia fiecare de un buget de 500 de euro pentru a-și realiza lucrările până la 25 iunie 2025.

Lucrările finale vor fi prezentate în cadrul vernisajului de pe 2 iulie 2025, la Galeria Catinca Tăbăcaru din București.

Cu ocazia evenimentului, finaliștii își vor expune lucrările, iar juriul va alege proiectul câștigător, care va primi un premiu de 5.500 de euro din partea Fundației Bog’Art.

Juriul New Wave este alcătuit din personalități remarcabile din arta contemporană românească, inclusiv: Catinca Tăbăcaru (Gallerist, Co-Director RAD Art Fair), Daniela Pălimariu (Artist, Co-Fondator RAD Art Fair), Ștefan Sava (Co-fondator Salonul de Proiecte), Matei Bejenaru (Artist, Profesor Universitar Doctor, UAGE Iași), și Bogdan Doicescu, fondatorul Fundației Bog’Art.

„Arta definește și conferă identitate unei comunități. Prin proiectul New Wave Art Prize, Fundația Bog’Art își propune să identifice și să sprijine tineri artiști cu potențial ridicat din actuala generație. Cautăm talente autentice și vom selecta cele mai relevante și inovatoare proiecte.

În anii următori, Fundația Bog’Art va lansa noi inițiative menite să construiască un viitor mai bun pentru următoarele generații, bazându-se pe valorile pe care le promovează: Integritate, Solidaritate, Respect și Responsabilitate”, adaugă Bogdan Doicescu.

Informații suplimentare despre New Wave Art Prize by Fundația Bog’Art sunt disponibile pe: www.bogartfoundation.ro/newwave

Despre Fundația Bog’Art

Înființată în 2025, Fundația Bog’Art își propune să contribuie la crearea unui viitor echilibrat în România, facilitând schimbări pozitive, sprijinind cei care au nevoie și oferindu-le resurse pentru a-și îndeplini visurile.

Activitatea fundației este organizată în jurul a patru direcții principale: educație, sănătate, artă și proiecte sociale, concomitent cu dezvoltarea parteneriatelor strategice cu organizații ce împărtășesc valorile și misiunea sa.

„Bog’Art este o afacere de familie, ghidată de dorința de a construi cu mult mai mult decât doar obiecte materiale. Ne dorim să contribuim la un viitor mai luminos. Valorile care ne definesc – arta, educația, sănătatea și solidaritatea socială – constituie în prezent și pilonii fundamentali ai Fundației Bog’Art. Ne propunem să lăsăm generațiilor viitoare o lume mai armonioasă și să fim un exemplu de urmat pentru demonstrarea că valorile autentice, cultivate zilnic, pot constitui fundamentul unei societăți mai bune”, afirmă Bogdan Doicescu.

Articol susținut de Fundația Bog’Art

Recomandari
Show Cookie Preferences