Ministrul Agriculturii avertizează: preferința pentru brânzeturi franțuzești și avocado poate crește deficitul comercial

Ministrul Agriculturii avertizează: preferința pentru brânzeturi franțuzești și avocado poate crește deficitul comercial
Conferinta de presa sustinuta de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin Barbu, privind masurile din domeniul agriculturii din “Programul PSD pentru investitii, locuri de muncă si dezvoltare economicã”, Bucuresti, 16 septembrie 2025. Inquam Photos / Alexandru Nechez

Într-o conferință de presă susținută marți, Florin Barbu a explicat că alegerea consumatorilor pentru produse precum brânza franțuzească și avocado, în detrimentul producției autohtone, poate afecta negativ balanța comercială.

Barbu a spus că avocado a devenit principala categorie de fructe și legume importate.

El a subliniat că un avocado poate avea prețul echivalent a trei kilograme de roșii produse în România.

Dacă optăm pentru brânza franțuzească și avocado în dauna roșiilor și a brânzei produse local, deficitul comercial poate crește. Oficialii subliniază totodată că în magazinele și piețele din România există opțiuni de brânză de vacă sau de oaie produse în țară.

Barbu a mai afirmat că în rețelele de retail și în piețe există brânzeturi românești, însă producția de prosciutto nu este în portofoliul național.

Recomandari
Show Cookie Preferences