Ministrul Agriculturii avertizează: preferința pentru brânzeturi franțuzești și avocado poate crește deficitul comercial

Într-o conferință de presă susținută marți, Florin Barbu a explicat că alegerea consumatorilor pentru produse precum brânza franțuzească și avocado, în detrimentul producției autohtone, poate afecta negativ balanța comercială.
Barbu a spus că avocado a devenit principala categorie de fructe și legume importate.
El a subliniat că un avocado poate avea prețul echivalent a trei kilograme de roșii produse în România.
Dacă optăm pentru brânza franțuzească și avocado în dauna roșiilor și a brânzei produse local, deficitul comercial poate crește. Oficialii subliniază totodată că în magazinele și piețele din România există opțiuni de brânză de vacă sau de oaie produse în țară.
Barbu a mai afirmat că în rețelele de retail și în piețe există brânzeturi românești, însă producția de prosciutto nu este în portofoliul național.