China a trimis un nou echipaj spre stația spațială pentru a testa construcțiile lunare

China a trimis un nou echipaj spre stația spațială pentru a testa construcțiile lunare
Andocarea capsulei Shenzou la statia spatiala chineza (sursa Han Qiyang / Xinhua News / Profimedia)

China a lansat o echipă formată din trei astronauți către stația sa spațială, în cadrul misiunii Shenzhou-19, care include 86 de experimente științifice, printre care și unul destinat să evalueze comportamentul "cărămizilor" care vor fi utilizate la construcțiile de pe Lună, conform Reuters.

Programul chinez de explorare lunară este complex și include teste pentru crearea de "cărămizi" din sol lunar, cu scopul de a construi structuri pe suprafața satellitei, folosind tehnologii precum imprimantele 3D și roboții.

Misiunea, lansată marți seara cu o rachetă Long March-2F, își propune, pe lângă alte experimente, să expună la condițiile dificile din spațiu "cărămizi" fabricate pe Pământ, care reproduc exact specificațiile celor ce vor fi realizate din sol lunar.

Aceste teste cu "cărămizile" vor fi efectuate printr-un transport fără echipaj, programat pentru luna noiembrie.

Cei trei astronauți, cunoscuți sub numele de "taikonauți", vor rămâne pe stația spațială Tiangong până la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai 2025. Despre ambițiile Chinei în competiția spațială cu Statele Unite, se pot găsi mai multe informații.

China își propune să aterizeze un astronaut pe Lună până în 2030 și să creeze o bază permanentă de cercetare acolo în jurul anului 2035.

O misiune viitoare planificată va analiza compoziția minerală a solului lunar și va investiga dacă o super-imprimantă 3D ar putea construi această bază lunar.

China va testa, de asemenea, un robot care va încerca să producă "cărămizi" din regolit, adică din solul lunar.

Recomandari
Show Cookie Preferences