FOTO Casa Albă dezvăluie „originea reală a Covid-19” pe un site similar cu un poster de film

FOTO Casa Albă dezvăluie „originea reală a Covid-19” pe un site similar cu un poster de film
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat două ordine executive în Biroul Oval de la Casa Albă, din Washington, District of Columbia, 14 februarie 2025. Ordinele se referă la finanțarea federală pentru școli și universități în legătură cu pandemia de coronavirus, precum și la politicile privind producția de energie. FOTO: Samuel Corum/CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Vineri, Casa Albă a publicat pe site-ul său oficial o nouă pagină despre originile coronavirusului, afirmând teoria conform căreia COVID-19 ar fi rezultat dintr-un laborator, conform agenției de presă germane DPA.

Această pagină, care are un aspect de poster de film, afișează titlul „Lab Leak” cu litere mari, iar între ele apare o imagine a lui Donald Trump cu o expresie hotărâtă. Sub titlu, poate fi citit: „Adevăratele origini ale Covid-19”, iar denumirea Covid-19 este scrisă cu litera de mână.

Pagina acuză mass-media, politicienii, autoritățile din domeniul sănătății și imunologul Anthony Fauci pentru promovarea ideii că virusul a apărut în mod natural.

De asemenea, aceasta afirmă că există ample dovezi care sugerează că virusul provine dintr-un laborator din orașul chinez Wuhan.

Peste cinci ani de la începutul pandemiei, nu este clar dacă virusul a fost transmis de la animale la oameni sau dacă a fost generat într-un laborator din China.

Site-ul critică, de asemenea, măsurile principale adoptate în timpul pandemiei, cum ar fi distanțarea socială, purtarea de măști și izolarea, considerându-le greșite.

În luna ianuarie, una dintre primele acțiuni ale noului director al Agenției Centrale de Informații a SUA (CIA), John Ratcliffe, a fost modificarea evaluării agenției cu privire la originea coronavirusului, sugerând că acesta a fost probabil un accident de laborator.

CIA consideră că este mai probabil ca pandemia de COVID-19 să fi avut o origine legată de cercetare decât una naturală.

În decembrie, un subcomitet al Camerei Reprezentanților din SUA publicase deja un raport ce susține teoria unui accident de laborator.

Lothar Wieler, fost președinte al Institutului Robert Koch (RKI) din Germania, a declarat recent pentru cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung că el consideră teoria laboratorului ca fiind mai probabilă. RKI este responsabil pentru monitorizarea bolilor și sănătății publice în Germania.

Recomandari
Show Cookie Preferences