VIDEO Ultimul segment al Autostrăzii Moldovei, construit de o companie turcă, va fi finalizat în acest an: „Progresul este remarcabil” / Detalii actualizate

VIDEO Ultimul segment al Autostrăzii Moldovei, construit de o companie turcă, va fi finalizat în acest an: „Progresul este remarcabil” / Detalii actualizate
Autostrada A7, Lotul de langa Buzau / Captură YouTube - Construim România

Un segment din autostrada A7 este programat să fie finalizat în 2023 și va conecta două tronsoane extinse de drum care vor fi deja disponibile pentru circulație, permițând șoferilor să parcurgă 145 de kilometri fără întreruperi pe autostrada „Moldovei”.

Tronsonul 3 din A7 Ploiești – Buzău are o lungime de 13,9 kilometri și este construit de o asociație de firme din Turcia, formată din Nurol (lider) și Makyol. Acesta este singurul tronson dintre cele 14 deschise sau în construcție pe Autostrada A7 realizat de constructori turci.

Trafic disponibil în toamnă. Stadiul lucrărilor după aproape un an: 30%

Lucrările de construcție au început efectiv în martie 2024, iar termenul contractual pentru finalizare este 1 noiembrie 2025.

Cu toate acestea, constructorul își propune să finalizeze lucrările și să deschidă traficul mai devreme, fie în luna septembrie, fie la începutul lunii octombrie, conform unor surse din Ministerul Transporturilor.

Progresul fizic al lucrărilor este de aproximativ 30%, iar constructorul va deschide parțial un segment în primăvară.

Acest segment include un scurt „ciot” de câteva sute de metri și bretelele nodului rutier cu DN2B, astfel încât din primăvară să fie accesibil și nodul adiacent, tronsonul 1 din A7 Buzău – Ploiești, unde constructorul român UMB lucrează la finalizarea unui pod lung de aproape 1 kilometru peste râul Buzău.

Aspecte actuale ale tronsonului A7, sud de Buzău

Asociația „Construim România” a realizat o filmare din dronă a întregului tronson realizat de turcii de la Nurol, evidențiind progresul lucrărilor.

Imaginile încep din zona localităților Stâlpu/Spătaru, acolo unde se finalizează Lotul 2 construit de asocierea CONI-Trace, care va fi deschis în curând circulației.

La minutul 02:20 din video se poate observa în construcție nodul rutier cu DN2 și pasajul care va supratraversa autostrada.

La minutul 04:41 se poate vedea, de asemenea, cea mai complexă lucrare de pe lot, un viaduct de aproape 1 kilometru, care va permite autostrăzii să supratraverseze calea ferată CF 702 și DN2B Buzău – Brăila.

Filmul continuă să ilustreze lotul până la intersecția cu DN2B Buzău – Brăila, unde o parte a bretelelor nodului rutier va fi deschisă pentru a gestiona traficul cu lotul UMB adiacent (în imagini apare și podul în construcție – 05:43).

„Constructorii turci progresează rapid”

Asociația Pro Infrastructura remarcă faptul că „Nurol este foarte bine mobilizat din martie 2024” și consideră că tronsonul său din A7 are „șanse mari de a fi deschis în 2025”. Directorul Pro Infrastructura, Ionuț Ciurea, a confirmat că progresul de pe șantier indică o deschidere a traficului în 2025 ca un lucru cert.

„Sperăm să fie în octombrie, dar cel mai probabil va fi în decembrie”, a răspuns Ionuț Ciurea, întrebat despre deschiderea tronsonului 3 din A7 Ploiești – Buzău.

„Constructorii turci progresează foarte bine. Acesta este același constructor care, împreună cu UMB, va deschide în primăvară nodul pentru a permite circulația Lotului 1 din Buzău – Focșani, iar podul peste Buzău, realizat de UMB, va fi gata în august 2024. În 2025, vom circula garantat de la Ploiești la Focșani fără opriri”, afirmă Ciurea.

Prin aceste deschideri, șoferii vor putea circula fără întrerupere pe aproape 145 de kilometri de autostradă A7, de la Ploiești la Focșani.

  • Constructor: NUROL INŞAAT VE TICARET A.S. (lider) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S
  • Lungime: 13,9 km
  • Valoare: 1,1 miliarde de lei (fără TVA)
  • Contract semnat: 22.11.2023
  • Lucrări începute: martie 2024 (termen de execuție 20 de luni)
  • Termen de finalizare: noiembrie 2025
Recomandari
Show Cookie Preferences